Anchetă în cazul femeii filmate în timp ce abia se ţinea pe picioare, iar fiul de cinci ani îi căra sticla de băutură. Asistenţii sociali de la Protecţia Copilului au mers astăzi la ea acasă pentru a vedea cum sunt îngrijiţi cei patru copii pe care îi are. L-au găsit pe soţul ei care le-a povestit că şi lui i se mai întâmplă să bea peste măsură.

Sunt imaginile revoltătoare care au stârnit indignarea întregii ţări. Aflată sub influenţa alcoolului, o mamă se prăbuşeşte într-un şanţ, lângă copilul ei de cinci ani, care îi ţine sticla cu băutură. 

Articolul continua dupa recomandari

Mama copilului: La jumătatea drumului mi s-a făcut rău şi am căzut jos. Nu eram foarte beată, că dacă eram beată intram în comă

În loc să îi ajute, cei care filmează, o profesoară de la şcoala din localitate şi soţul ei, se amuză copios.

Radu Drăghicescu, directorul şcolii: Am discutat cu doamna profesoară şi speram să îl împiedice pe soţul dânsei să facă acest lucru. Consider că nu trebuiau publicate imaginile, pentru copii

Fiica femeii, care nu a împlinit încă 14 ani, a văzut întreaga scenă. 

Vecinii spun că femeia filmată în stare de ebrietate "bea mult de tot, enorm. Bea mai mult ca un bărbat. Ştiu că se împrumută aici. Are alocaţia la copilaşii ăia, vine la poştă aici şi pe urmă vine aici". 

La fel de senin, soţul femeii nu vede pericolul în care sunt puşi copiii. Recunoaşte că şi el are probleme cu alcoolul. 

Tatăl copiilor spune despre soţia lui că "dacă bea, bea acasă cu mine împreună. Iar copiii rămân pe la poartă, se joacă prin bătătură, cu bicicletele. Am văzut şi eu aici, în drum, iar ea acolo".

Este tabloul trist pe care autorităţile nu îl văd prima oară. Familia era sub supravegherea DGASPC de când femeia a depus o plângere pentru violenţă domestică, pe care ulterior a retras-o.

Cei doi soţi au împreună patru copii: o fată de 20 de ani, căsătorită, una de 13 ani şi doi băieţi de 9 şi 5 ani. Asistenţii sociali au început astăzi o nouă anchetă, la finalul căreia, minorii ar putea ajunge în grija statului. 

Anna-Maria Stamate, director DGASPC Călăraşi: Nu ne-am gândit ce măsuri o să luăm. Situaţia este una complexă

Constantin Chirica, primar Tămădău Mare: Paradoxal, într-o asemenea situaţie, totusi copiii sunt foarte bine îngrijiţi. Merg la şcoală. Având sabia lui Damocles deasupra capului, ar fi trebuit să realizeze că ori se abţine, ori se tratează 

Un caz similar a avut loc în Vaslui. O femeie a rămas fără opt din cei 11 copii din cauza problemelor pe care le-a avut cu alcoolul. Între timp, spun autorităţile, mama a dat semne că se reabilitează şi doi dintre copii s-au întors acasă.