Copilul care a murit după o vizită la stomatolog nu avea o altă afecţiune. Este concluzia medicilor legişti, după autopsie. Cel mai probabil, băieţelul s-a stins în urma anesteziei generale pe care medicii din clinica privată din Piteşti i-au făcut-o fără autorizaţie. Organele i-au cedat rând pe rând şi nu a mai avut şanse să fie salvat. Reprezentanţii cabinetului privat au transmis un mesaj scandalos. 

La două zile de la moartea fulgerătoare a copilului de patru ani, părinţii au aflat ce anume l-a ucis. Rezultatul autopsiei este a doua lovitură pentru familia împietrită de durere. 

Articolul continua dupa recomandari

Copilul de patru ani şi jumătate a murit din cauza insuficienţei multiple de organe. Este concluzia la care au ajuns medicii legişti. În certificatul de deces scrie că băieţelul a intrat în stop cardiorespirator, a răspuns la manevrele de resuscitare, dar creierul a rămas prea mult timp fără oxigen şi nu şi-a mai revenit. 

Cauza ar putea fi anestezia generală. Medicul a folosit un coktail de trei substanţe fără să respecte normele minime de securitate, spune Ministerul Sănătăţii.  

Autopsia nu a arătat că băieţelul ar fi avut alte boli sau malformaţii. La intrarea în clinica privată de stomatologie era perfect sănătos. Raportul complet va fi gata însă în aproximativ trei săptămâni. 

Se mai aşteaptă rezultatul investigaţiei histopatologice şi examenul toxicologic care ar putea arăta dacă băieţelului i s-a administrat o cantitate prea mare de anestezic. 

Nicolae Argeşanu, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti: De asemenea, în cauză s-a dispus efectuarea unei constatări de specialitate cu privire la probele de sânge care au fost recoltate la nivelul Spitalului de Pediatrie, activitatea urmând a fi desfăşurată de către specialişti din cadrul INML  

Reprezentanţii clinicii stomatologice au reacţionat tot printr-un comunicat. Au transmis că nu înţeleg ce s-a întâmplat. Nimic însă despre anestezia ilegală.

În reacţia postată pe pagina clinicii, reprezentanţii vorbesc despre dezinformare şi speculaţii şi mai spun că aşteaptă rezultatele anchetei pentru a afla şi ei ce s-a întâmplat.

Între timp, apar şi alte voci care fac acuzaţii grave la adresa reprezentanţilor cabinetului stomatologic. Pe pagina de Facebook a clinicii, o femeie a scris că un alt copil a leşinat în braţele părinţilor tot după o anestezie generală. Iar o altă persoană a transmis că medicii de acolo se grăbesc să sedeze copiii fără să le explice părinţilor procedura. 

Patru anchete sunt acum în desfăşurare. Clinica a fost închisă miercuri, imediat după moartea copilului.