Răsturnare de situaţie în cazul morţii adolescentului de 15 ani care a furat maşina tatălui şi a făcut accident. Poliţiştii au descoperit că nu era el la volan atunci când a avut loc nenorocirea. Şoferul vinovat are tot 15 ani, a scăpat fără vreo zgârietură şi s-a dus acasă şi s-a culcat.

Florin Andrei A., 15 ani, din Ciorăşti, Vrancea, a murit miercuri noaptea într-un accident cumplit petrecut la câţiva kilometri de casă, în judeţul Buzău. Maşina a fost găsită răsturnată în şanţ, pe DJ 202, la Dăscăleşti. Iniţial s-a crezut că băiatul a furat maşina, s-a urcat la volan şi a făcut accident, dar poliţiştii au descoperit cu totul altceva.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, anchetatorii au stabilit că Florin Andrei a luat într-adevăr maşina tatălui, din faţa porţii, aproape de miezul nopţii, miercuri, dar nu era singur, ci cu un prieten din sat care are tot 15 ani. Florin a condus până la ieşirea din Ciorăşti, apoi la volan s-a urcat celălalt adolescent.

Acesta a răsturnat maşina în afara carosabilului, în jurul orei 12 noaptea. Ca prin minune, şoferul a scăpat nevătămat. A ieşit din maşină şi a rupt-o la fugă, s-a dus acasă şi s-a culcat, fără să spună nimic despre tragedie. Poliţiştii l-au găsit acasă de dimineaţă şi l-au luat la audieri, însoţit de o mătuşă, care îl are în grijă. Ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Încă nu s-a stabilit dacă Florin Andrei a murit în momentul impactului, sau a agonizat rănit în maşină. Accidentul a avut loc la miezul nopţii şi el a fost descoperit mort abia după ora 4, joi de dimineaţă.

Dacă se va stabili că adolescentul de 15 ani care conducea maşina are discernământ, va răspunde penal pentru acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare din culpă, părăsirea locului accidentului şi abandonare aunei persoane în suferinţă şi conducere fără permis.