Poliţiştii din Bacău au deschis dosar penal pentru lipsire de libertate în cazul fetiţei de 2 ani care a dispărut ieri din Blăgeşti şi a fost găsită în această dimineaţă de poliţişti.

Antonia a fost găsită pe un câmp, în această dimineaţă, după mai bine de 18 ore de căutări.

Articolul continua dupa recomandari

A fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital pentru evaluarea stării de sănătate.

Zeci de angajati ISUJ Bacău, poliţişti, jandarmi şi voluntari au căutat-o de aseară încontinuu.

Antonia a fost găsită pe un câmp, în această dimineaţă, după mai bine de 18 ore de căutăriVezi 2 imagini în Galerie

Reamintim că fetiţa a dispărut de acasă marţi, iar părinţii au anunţat abia seara la 112 despre situaţie. Cazul a fost preluat de Poliţia Bacău care a cerut sprijinul ISU şi al Jandarmeriei pentru a efectua căutări în zonă.

Începând cu ora 22.00 s-a acţionat fără încetare pentru căutarea fetiţei, fiind efectuate schimburi de tură pentru a asigura continuitatea.

Imaginile cu Antonia, la scurt timp după ce a fost găsită, sunt emoţionante.

Dosar penal pentru lipsire de libertate

În acest caz, poliţiştii au deschis dosar pentru lipsire de libertate. Din primele informaţii, fetiţa a fost găsită într-o zonă unde echipele de salvatori făcuseră deja căutări şi nu o găsiseră pe micuţă.

Când a fost găsită, Antonia nu era murdară. Și nici nu existau semne că și-ar fi petrecut noaptea "sub cerul liber". Motiv pentru care a fost deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate, în care sunt continuate cercetările.

Comunicat IPJ Bacău

La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, o tânără, de 20 de ani, din comuna Blăgeşti, a sesizat polițiștii din cadrul I.P.J. Bacău că fiica sa, GÎNJU VASILICA-ANTONIA, în vârstă de 2 ani, a dispărut din curtea locuinţei, în cursul aceleiași zile.

În urma căutărilor efectuate de polițiști, pompieri, jandarmi, reprezentanții autorităților locale și voluntari, fetița a fost găsită, astăzi, pe un deal, din localitatea de domiciliu, de agent de poliție Blaj Mihai, din cadrul Postului de Poliție Blăgești.

Din primele verificări, starea de sănătate a minorei este bună, la fața locului deplasându-se un echipaj al ambulanței, care i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Bacău au întocmit un dosar penal, în care se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, iar minora va fi expertizată medico-legal.

Agentul de poliție Blaj Mihai, din cadrul Postului de Poliție Blăgești- I.P.J. Bacău, a fost felicitat de conducerea Poliției Române.