Răsturnare de situaţie în cazul accidentului din Baicului, unde două surori au ars în maşina lovită de un şofer beat. Iniţial, şoferul nu a fost considerat vinovat de impactul dintre autoturismul victimelor şi al său. Acum însă, el va fi cercetat pentru ucidere din culpă, printre altele.

Martorii au povestit că în seara de 7 noiembrie 2017 o maşină Peugeot a ieşit din parcarea dintre blocuri în zona Baicului, fără să se asigure, fiind izbită violent de un BMW. Maşina a ricoşat în alte patru autoturisme parcate şi a luat foc instantaneu. Şoferiţa,35 de ani, şi sora ei, 18 ani, pasageră în dreapta, au ars, dar şoferul BMW-ului le-a scos dintre fiarele încinse. Le-a lăsat pe asfalt şi a fugit de la locul accidentului, fiind prins după câteva ore.

Articolul continua dupa recomandari

Una dintre fete, cea de la volan, a murit la impact, în vreme ce cealaltă a decedat la o lună şi jumătate după accident.

Procurorii au definitivat dosarul şi l-au trimis pe M.C. în judecată, acesta fiind acuzat de patru infracţiuni foarte grave: ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului, distrugere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Bărbatul avea 0,96 grame la mie alcool în sânge la momentul producerii accidentului. 

Procurorii au reţinut, de asemenea, că accidentul s-a produs "din cauza încălcării limitei legale de viteză" a şoferului BMW-ului.