Sinteza raportului prezentat de şeful Poliţei Române premierului în cazul polițistului pedofil a fost făcută publică, adjunctul şefului Poliţiei Române, chestorul Mihai Marius Voicu,​ numărându-se printre cei 22 de polițiști care vor fi cercetați disciplinar.

22 de polițiști vor fi cercetați disciplinar

Articolul continua dupa recomandari

Sinteza raportului prezentat de şeful Poliţei Române Bogdan Despescu premierului a fost făcută publică vineri seară, în document regăsindu-se informaţia referitoare la demisia şefului Poliţiei Capitalei şi a adjunctului sau, dar şi informaţia conform căreia ministrul Afacerilor Interne a fost sesizat pentru dispunerea declanşării cercetării prealabile cu privire la săvârşirea unor eventuale abateri disciplinare în cazul actualului adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorul Mihai Marius Voicu, care a deţinut şi el funcţia de şef al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, şefii ierarhici au fost sesizaţi pentru a lua măsuri disciplinare în cazul a 11 poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, a 7 de la secţia 22 Poliţie din Capitală şi a 2 din cadrul secţiei 18 Poliţiei Bucureşti.

De la Brigada Rutieră sunt vizaţi comisar şef Rene Emanuel Vornicu, comisar şef Victor Gîlceavă, comisar Aurelian Călineaţă, subcomisar Cătălin Tudorache, inspectorii principali Marian Slabu și Radu Gâtan, subcomisarii Ştefan Stoean, Dorel Bivolaru și Alexandru Ursu, precum și subinspectorii Roxana Porcaru şi Paun George.

Poliţiştii de la secţia 22 menţionaţi sunt: comisar şef Adrian Florin Pătru, comisar şef Cosmin Stanciu, subcomisar George Dinicu, subinspectorii Daniel Popa şi Florin Neacşu, agenţii principali Emanuela Tican şi Mihai Laită.

De asemenea, de la secţia 18 sunt indicaţi comisar Gabriel Ursu și subcomisar Daniel Oprea.

În cazul a doi poliţişti, ambii cu grad de colonel, Vasile Daniel Gildo - fost şef al Brigăzii Rutiere până în august 2017 şi Radu Viorel, fost şef al secţiei 18 Poliţie, nu poate fi dispusă răspunderea disciplinară, aceştia fiind la pensie. 

Pentru toţi 22, însă a fost sesizat şi Parchetul ICCJ, pentru a aprecia în ce măsură faptele comise de ei în legătură cu cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de agresiune sexuală, constituie infracţiuni.

Eugen Stan lucra în funcţie de priorităţile şefului său

Poliţistul Eugen Stan îşi desfăşura activitatea în funcţie de orarul şi de priorităţile şefului său direct, comisarul pef Rene Emanuel Voicu, relevă Raportul făcut public de Guvern vineri seară, pe baza documentelor furnizate de şeful Polţiei române Bogdan Despescu.

"Activitatea profesională desfăşurată de agent este nesemnificativă raportat la standardele de performanţă asociate postului ocupat, situaţie care a fost posibilă doar cu ştiinţa şefului direct, comisar şef de poliţie Voicu Rene Emanuel, aspect care a permis apariţia unor nemulţumiri în colectivul structurii. Comisar şef de poliţie Voicu Rene Emanuel a manifestat superficialitate în modul de întocmire a planificării de serviciu a agentului de poliţie Eugen Stan, în neconcordanţă cu programul de lucru stabilit în fişa postului, în sensul că agentul nu respecta programul de lucru de 8 ore, pe trei schimbrui, ci îşi desfăşura activitatea în funcţie de orarul şi de priorităţile şefului său direct", se arată în document.

De asemenea, raportul consemnează că Voicu i-a trasat lui Stan "sarcini ce nu au avut ca scop atingerea standardelor de performanţă asociate postului ocupat".

Comisarului şef de poliţie Alina Dobre, şeful de Poliţie Rutieră pentru sectorul 2, i se reproşează că "nici nu cunoştea faptul că agentul de poliție Stan Eugen ocupă o funcție în statul de organizare al biroului".

Sursa: News.ro