Raed Arafat a reacționat rapid după ce sute de români au ignorat atenționările autorităților în contextul epidemiei de coronavirus și au ieșit la grătare și la iarbă verde.

Secretarul de stat în MAI spune că "virusul nu se vede" și că "ămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expuna familiile voastre este extrem de importantă".

Articolul continua dupa recomandari

Redăm mai jos, integral, mesajul transmis de Raed Arafat:

"Mai multe persoane au sunat sa spuna ca sunt prea multi care au iesit la plimbare si la gratare fiind vremea frumoasa.

In aceasta perioada ramanerea acasa si evitarea activitatilor care pot sa va expuna si sa expuna familiile voastre este extrem de importanta. Virusul nu se vede, nu se simte si nu are gust ca sa-l evitati. Acesta se evita numai prin masurile de izolare si distantare sociala.

Evitati expunerea persoanelor varstince din familiile d-voastra la acest risc printr-un comportament responsabil. Va rog mult evitati la maxim activitatile care nu sunt esentiale in aceasta perioada!", a scris șeful DSU.

În plină epidemie de coronavirus, românii au umplut astăzi pădurile din jurul Bucureștiului. Oamenii au întins grătare și s-au bucurat de soare. Imagini, AICI