Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dat explicaţii anchetatorilor despre cum au intervenit autorităţile în seara fatidică dar şi despre modul în care s-a făcut transferul victimelor în străinătate. Raed Arafat a fost aşteptat la Parchet de rudele tinerilor care au murit în încendiul din Club.

Raed Arafat a stat patru ore în faţa procurorilor. Dacă anchetatorilor le-a dat explicaţii, jurnaliştilor nu. Şeful Departamentului Situaţiilor de Urgenţă a fost întâmpinat cu furie de rudele victimelor de la Colectiv.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii victimelor aşteaptă de patru ani răspunsuri. Unul dintre aceştia este Narcis Hogea, tatăl lui Alex a 60-a victimă a incendiului din clubul Colectiv.

Narcis Hogea: În sfarsit e chemat si Raed Arafat. Vreau sa-l intreb cateva lucruri: De ce nu a cerut ajutorul in primele zile, ajutorul international, care putea fi dat de la UE. Am cateva intrebari legate de baiatul meu, Alexandru, cel care pe data de 5 trebuia sa ajunga la Viena si din pacate a ajuns pe 7 seara. As vrea sa-l intreb de ce asa tarziu.

Rudele tinerilor care au murit reproşează autorităşilor intervenţia din noaptea tragediei şi faptul că nu ar fi trimis la timp marii arşi la spitalele din străinătate.

Irina Chelba, sora lui Alex Chelba: Trebuie sa aflam, in primul rand, vinovatii, sa ne dea niste explicatii pentru ce s-a intamplat si de ce nu au luat niste masuri la vremea respectiva care ar fi putut salva niste vieti.

Pe 30 octombrie se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv. În urma incendiului, 64 de tineri au murit şi alţi 200 au rămas cu traume fizice şi psihice pe viaţă.

Deocamdată nu a fost găsit niciun vinovat. Printre acuzaţi sunt cei trei patroni au clubului, artificierii, doi pompieri, primarul sectorului 4 de la acea vreme, Cristian Popescu Piedone şi două societăţi comerciale.