Radu Mazăre şi fratele acestuia au fost achitaţi de Instanţa Supremă, în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie alături de Avraham Morgenstern. Decizia nu este definitivă.

Fostul edil al Constanţei a fost achitat pentru luare de mită şi a primit o amendă de 5.000 de lei. Fratele acestuia, Alexandru Mazăre a fost achitat pentru complicitate la luare de mită. 

Articolul continua dupa recomandari

Magistraţii ÎCCJ a dispus achitarea şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită, însă decizia nu este una definitvă.

La ultimul termen de judecată, procurorul a cerut condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare pe numele lui Radu Mazăre, la fel şi pentru fratele acestuia, Alexandru, iar pentru Avraham Morgenstern, DNA a propus cinci ani.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii DNA că a luat mită în valaore de 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" - pentru ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Fostul primar al Constanţei se află la momentul de faţă în Madagascar.