Proaspăt eliberat din penitenciar, un bărbat din localitatea Băiceni a comis un gest cumplit, care a şocat întreaga comunitate.

Bărbatul locuia cu o femeie tot din Băiceni, iubita lui din tinereţe.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul a fost arestat în 1997 şi apoi în septembrie 2000, pentru omor calificat şi violul fostei sale soții ulterior a fost trimis în judecată, fiind condamnat la 24 de ani de închisoare.

A fost încarcerat din 2004 la Poarta Albă, de unde a fost eliberat în decembrie 2017. De atunci trăia împreună cu iubita din tinereţe, femeia fiind căsătorită şi divorţată între timp şi mamă a unui copil de 11 ani. 

Din motive încă neştiute, între cei doi a izbucnit un conflict ieri la amiază, ţipetele femeii fiind auzite de la câteva case distanţă.

„Eu eram în curte şi am auzit scandal şi pe ea cum ţipa. Când am ajuns la ei, pe ea am găsit-o plină de sânge, inconştientă pe ciment în uşă, iar el era spânzurat de o grindă în holul casei. Cu o seară înainte au venit amândoi la mine şi au stat la masă. Se purtau absolut normal”, a spus o vecină de-a celor doi.

Din câte se pare, în urma certurilor de ieri dintre cei doi, bărbatul a pus mâna pe un ciocan, cu care a început să o lovească cu furie pe consoarta lui peste cap. Cu sângele ţâşnind, femeia încerca să se apere şi să îl potolească pe acesta, umplându-l şi pe el de sânge pe haine, mâini şi faţă. Copleşită de puterea loviturilor, femeia a căzut inconştientă.

Văzând-o plină de sânge şi inertă, bărbatul s-a speriat de perspectiva de a se întoarce în penitenciar, a luat o sfoară din care a confecţionat repede un ştreang şi până la sosirea vecinilor şi-a pus capăt zilelor de o grindă din casă.

„De la faţa locului a fost preluată o pacientă cu traumatism cranian acut deschis, plagă contuză regiunea occipitală, traumatism cranio-facial, hamatoame palpebrale bilateral şi observaţie traumatism de coloană cervicală. A fost transportată la Urgenţe pentru investigaţii suplimentare”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

După ce a fost supusă unui examen la computerul tomograf, femeia a fost  transportată cu elicopterul la Iaşi.