La un an de când patru studente au murit pe o trecere de cale ferată din Sălaj, anchetatorii au găsit vinovatul. Tânăra care conducea maşina lovită de tren, singura supravieţuitoare, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Judecătorii au stabilit că fata nu s-a asigurat. Nicio vorbă însă despre faptul că trecerea era lăsată în paragină de zeci de ani şi nu era dotată cu bariere sau despre oficialii din Transporturi care au bătut recordul la promisuni fără rezultate. 

Mădălina, Maria, Claudia şi Sara au murit în cea mai emoţionantă zi din viaţa unui student. Pe drumul de întoacere spre casă de la ceremonia de absolvire a facultăţii, la o trecere de cale ferată din Jibou, veche de zeci de ani şi fără bariere. 

Articolul continua dupa recomandari

Şoferiţa care a produs accidentul mortal din Sălaj, 3 ani de închisoare cu suspendare

Marta Daniela Chiş, procuror: După accident, la două sau trei zile, a existat un apel la 112 din partea unei persoane care sesiza că semnalele nu funcţionează. Organele de Poliţie au mers la faţa locului. Trei zile au supravegheat modul de funcţionare şi niciun moment nu s-a constatat vreo problemă 

Aşa se face că, la un an de la tragedie, procurorii au găsit şi vinovatul. Ancheta a stabilit că şoferiţa, singura supravieţuitoare a accidentului, nu s-a asigurat la trecere. Deşi nu îşi mai aminteşte nimic, tânăra de 23 de ani a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Iar judecătorii au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare. În plus, fata trebuie să facă muncă în folosul comunităţii.

Nu este prima tragedie de acest fel. În 2017, alţi cinci adolescenţi au murit în mod asemnănător, în Bistriţa. La o trecere de cale ferată prevăzută doar cu o cruce a Sfântului Andrei, un tren le-a izbit maşina. Atunci, în toată ţara, erau 3.500 de treceri de cale ferată nemodernizate. Ministrul Transporturilor făcea mari promisiuni. 

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, promitea achiziţionarea într-un interval de câteva săptămâni de bariere pentru 70 de puncte la nivel de trecere cu calea ferată.

Doar că săptămâna s-a tranformat în ani, iar România arată la fel. Doar 16 treceri au fost modernizate anul trecut. 

Între 100 de mii şi 250 de mii de euro costă o astfel de lucrare. Anul acesta, şefii din Transporturi promit că încă 78 de treceri vor fi refăcute.