Vorbim de calea ferată care leagă oraşele Oraviţa şi Anina, din judeţul Caraş Severin. Este, de altfel, şi cea mai veche rută feroviară montană construita în ţara noastră, acum mai bine de 150 de ani.

Deşi este una dintre atracţiile Banatului, CFR a anunţat că va renunţa la ea, pentru că nu mai este rentabila. Ca să salveze traseul, 300 de oameni s-au urcat în tren pentru o călătorie decisivă.

Articolul continua dupa recomandari

Aproape trei ore au cântat la chitară şi au admirat peisajele care-ţi taie respiraţia. Şi au reuşit astfel să menţină calea ferată funcţională.

Semmeringul Bănăţean este cea mai veche cale ferată din Sud-Estul Europei, dar şi cea mai frumoasă. A fost dată în folosinţă în 1863. Pe o lungime de 33 de kilometri, trenul trece prin 14 tuneluri şi traversează zece viaducte. Şi tunelurile sunt printre cele mai vechi şi au fost săpate cu târnăcopul, dalta şi ciocanul, pentru că dinamita nu fusese încă inventată.

Pentru că nu mai aducea profit, CFR Călători a decis să renunţe la ruta Oraviţa - Anina. Lucru care a atras nemulţumirea bănăţenilor

300 de oameni s-au înarmat cu chitări, biscuiţi şi ţuică fiartă şi au plecat într-o excursie-protest până la Anina. Au vrut să mai admire o dată spectacolul naturii din cele trei vagoane trase de bătrâna locomotivă cu abur.

La capăt de linie, turiştii au fost întâmpinaţi în cântec de fanfară. Iar bucătării i-au primit cu mămăligă, gogoşi şi vin fiert.

În timpul protestului transformat în spectacol, s-a întâmplat şi minunea.

Gheorghe Popovici, prof. univ. dr. Universitatea "Eftimie Murgu" Reșița: Răspunsul la această călătorie eveniment este următorul: a venit petiţia prin care se confirmă că în anul 2020 mersul trenurilor la Oraviţa-Anina va fi după orarul stabilit, cel puţin o cursă pe zi.

Participantă: Suntem bucuroşi pentru că reprezintă foarte mult pentru zona noastră, mai ales calea ferată care ar fi o perspectivă turistică foarte mare.

În 2015, linia Oraviţa-Anina a fost inclusă în Lista Monumentelor Istorice.