Proprietarul adăpostului groazei din Braşov a fost identificat de poliţişti aseară şi dus la audieri. Individul este acuzat de cruzime faţă de animale, după ce a ţinut zeci de câini în condiţii greu de descris şi i-a înfometat luni de zile, deşi stăpânii lor îi trimiteau bani ca să îi îngrijească. Plecaţi în străinătate, proprietarii nu au mai primit nicio veste de la individ, aşa că au luat legătura cu mai mulţi voluntari de la asociaţiile de protecţie a animalelor. Aceştia au alertat imediat autorităţile. Inspectorii sanitar-veterinari au mers în control, iar ce au descoperit acolo i-a şocat. Doar 17 câini au supravieţuit chinului. Urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Update 09:00: 'Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, subcomisar Alina Ivan.

Articolul continua dupa recomandari

Condițiile pe care le-am găsit aici oripilează. Deci trebuie sa ai armură ca să nu îți iasă părul prin haine - Constantin Vladila, medic veterinar

Rând pe rând, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit aproximativ 70 de animale moarte: câini şi pisici. Unele muriseră de curând, altele erau în stare avansată de putrefacţie. Au găsit chiar schelete sau oseminte depozitate în saci de gunoi.

Animalele au fost ţinute într-un adevărat lagăr de exterminare şi condamnate la moarte prin înfometare. Culmea este că într-o magazie exista hrana necesară. Doar 17 câini au rezistat în infernul din adăpost. Trei dintre ei sunt, însă, în stare gravă.

Sunt deshidratați. Unii dintre ei au și secreții nazale. În primul rând, suferă de lipsă de iubire și de faptul că au fost închiși - Oana David, manager adapost de câini

Primea în fiecare lună donații

Animalele care au supravieţuit au fost luate în grijă de voluntari de la asociaţiile de protecţie. Proprietarii sunt, în mare parte, plecaţi în străinătate, însă trimiteau în fiecare lună bani pentru hrana patrupedelor. Nu ştiau însă că administratorul le lăsase de izbelişte. Iar adăpostul funcţiona fără autorizaţie.

El primea sponsorizări foarte multe din străinătate, de la oameni care nu aveau cum sa verifice ce este acolo - Paula Ciotlos, vicepreşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni

La un moment dat, însă, stăpânii animalelor nu au mai putut să ia legătura cu administratorul. Aşa au fost sesizate asociaţiile de protecţie a animalelor. Acestea au anunţat, la rândul lor, poliţia, iar pe fir a intrat şi Direcţia Sanitar Veterinară din Braşov. Câteva zile, bărbatul a fost de negăsit.

La un pas să fie linșat

Abia aseară, oamenii legii au reuşit să dea de el, după ce mai mulţi iubitori de animale l-au pândit în faţa locuinţei. A fost săltat şi dus la audieri.

Individul va fi cercetat pentru cruzime faţă de animale. Şi-ar fi lăsat să moară de foame chiar şi propriul câine. Se pare că dormea chiar într-o cameră din interiorul adăpostului, printre cadavre.

Mai multe asociaţii de protecţia animalelor vor să-l dea în judecată. În plus, au iniţiat o petiţie online pentru pedepsirea lui, pe care au semnat-o deja mii de oameni.