O scenă revoltătoare a avut loc într-un liceu din Sălaj. Un profesor a fost îmbrâncit şi lovit de un elev care încearca să-i ia catalogul. Nimeni nu a intervenit, ba mai mult, colegii bătăuşului s-au amuzat pe seama dascălului. Sunt anchete acum atât la şcoală, cât şi la Protecţia Copilului.

Scenele şocante au fost filmate chiar pe holurile liceului din Jibou. Profesorul este îmbrâncit, pus la perete şi ameninţat de un elev care înceacă să-i ia, cu forţa, catalogul din mâini. Un singur coleg intervine. Ceilalţi îl încurajează pe bătăuş şi chiar se amuză. Iar adolescentul nu se opreşte.

Articolul continua dupa recomandari

Rusu Alexandru, profesorul lovit:
Stăteam la o discuţie cu un tânăr din şcoală despre ce ar trebui să facă ca să poată trece, când un copil a venit şi a aruncat apă înspre acel copil şi ne-o dat pe amândoi, un picuţ de îmbrânceală, fără vătămare, fără nimic altceva.

Profesorul lovit a decis să-l ierte pe elev. Nu a făcut plângere împotriva lui. Însă conducerea liceului s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. La fel şi cei de la Protecţia Copilului.

Adolescentul este orfan şi creşte într-un centru de plasamanet. 

Daniel Murean, directorul liceului:
Deocamdată, este o anchetă în desfăşurare, aşteptăm concluziile anchetei să vedem ce a cauzat această agresiune.

Sunt agresiuni din ce în ce mai de întâlnite în şcolile româneşti. La sfârşitul anului trecut, o profesoară din Teleorman a fost lovită şi umilită de mai mulţi elevi de clasa a opta, care nu au lăsat-o să iasă din clasă.

Cazul a adus şi o premieră în justiţie. Unul dintre elevii care apare în filmare a fost arestat. Tot atunci, oficialii din Educaţie au luat în discuţie schimbarea legii. Au propus să fie instalate butoane de panică pe catedre şi camere de supraveghere în fiecare clasă. Au fost doar discuţii şi nicio realizare.