Un profesor în vârstă a fost filmat într-o sală de clasă, la Suceava, în timp ce ia un elev de guler şi îl ceartă pentru că a întârziat din nou, cerându-i explicaţii. Elevul îi cere profesorului să îl lase în pace, altfel cheamă poliţia.

Colegii elevului râd, în timp ce profesorul îl ceartă pe elev, întrebându-l dacă e frumos ce face. Conducerea unității de învăţământ a informat că are cunoștință incidentul, iar cei implicați vor răspunde pentru comportamentul lor.

Articolul continua dupa recomandari

Elev luat de guler de profesor, într-o şcoală din Suceava

Incidentul s-a petrecut la clasa a VII-a, de la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, unde un profesor l-a luat la întrebări pe un elev care întârziase la ore, prinzându-l de guler şi cerându-i explicaţii.

Conducerea şcolii a precizat că are la cunoştinţă incidentul şi că va lua măsuri. Reprezentanții școlii au menționat că este vorba despre un profesor de educație tehnologică, trecut de vârsta pensionării, care nu „compatibilizează întru totul cu tânăra generație”.

"Cunoaștem cazul, reacția profesorului nu este îndreptățită, ce pot să zic este că acesta a fost sfidat și provocat de elevi, în special de elevul pe care l-a luat de haină. Știu că este un elev care nu este la prima abatere, obraznic. Cazul profesorului îl analizăm și în Comisia de Disciplină. Evident că ne dorim binele copiilor atât pe plan academic, cât și în ceea ce ține de caracter", a menționat conducerea școlii, pentru monitorulsv.ro.