Profesorul de istorie din Bucureşti, bătut de mascaţi în timpul unei percheziţii greşite, a fost amendat cu 500 de lei pentru că a sunat nejustificat la 112.

Corneliu Rigler a mers, astăzi, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru a depune o plângere împotriva luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale care au greşit adresa în timpul unor percheziţii.

Articolul continua dupa recomandari

Totul s-a întâmplat la mijlocul lunii februarie, atunci când mascaţii din Prahova au efectuat o percheziţie în Bucureşti, în căutarea unei femei bănuite de înşelăciuni.

Din nefericire, mascaţii au greşit adresa şi au spart cu berbecul uşa de la intrarea în apartament, iar în interior au găsit o tânără, respectiv iubita proprietarului apartamentului, dar şi pe părinţii fetei.

Planuri de nuntă, destrămate de mascaţi

Oamenii veniseră în vizită la Bucureşti, împreună cu fiica lor, pentru a pune la punct detalii despre nunta dintre fiică şi profesorul de istorie.

După ce au spart uşa, mascaţii au intrat în apartament şi i-au pus pe toţi pe burtă şi i-au ameninţat cu armele.

După ce şi-au dat seama de greşeală, mascaţii au plecat.

Conducerea Poliţiei a transmis un comunicat prin care şi-a cerut scuze pentru greşeală comisă şi au precizat că vor repara greşeală.

Totuşi, la aproximativ o lună de la nefericitul eveniment, profesorul de istorie a primit o amendă în loc de scuze.

"Au spus că am apelat nejustificat serviciul de urgenţă 112 şi că am avut o atitudine... am proliferat injurii la adresa Poliţiei, aşa scrie în procesul verbal, am proliferat injurii şi am avut o atitudine sfidătoare, adică nu am lăudat poliţia. După ce ne-au dărâmat uşa şi ne-au bătut în casă, noi trebuia să lăudăm poliţia. Comunicatul poliţiei vreau să vă spun că este plin de minciuni. Ei spun că au sunat la uşă şi că ar fi spart uşa doar după ce ar fi sunat de mai multe ori. Este o minciună. Comunicatul Poliţiei nu spune nimic despre faptul că au bătut oamenii, nu spune nimic despre faptul că au lovit cu patul puştii, nu spune nimic despre faptul că 14 oameni s-au purtat ca naziştii", a declarat Corneliu Rigler.