Gheorghe Dincă a început să facă pregătiri pentru a răpi femei cu două luni înainte de a o captura pe Luiza Melencu. Potrivit procurorilor, criminalul din Caracal și-a amenajat casa ca o temniță, pentru a putea ține sechestrate victimele.

Procurorii spun în rechizitoriu că Gheorghe Dincă a început să facă primele pregătiri pentru a-și pune în practică planul macabru încă de la începutul lui februarie 2019. Astfel, el a amenajat o cameră în care, ulterior, în luna aprilie, a ținut-o captivă pe Luiza Melencu.

Articolul continua dupa recomandari

”Gheorghe Dincă a pregătit camera situată la parterul imobilului de domiciliu, respectiv încăperea în care acesta a locuit în perioada februarie – iulie 2019 și în care a ținut-o sechestrată și a violat-o pe victima Melencu Luiza Mihaela. Pregătirile au constat în confecționarea patului din profile metalice sudate și  fixarea acestuia de peretele camerei cu tije de fier beton având diametrul de 6 – 8 mm, scopul fiind acela de a îl face cât mai stabil”, transmit anchetatorii.

Camera se afla la parterul casei din Caracal și era, totodată, și dormitor pentru Dincă. Anchetatorii au și alte detalii macabre referitoare la pregătirile criminalului.

”Și-a transformat și curtea într-un loc de depozitare de-a valma a unei cantități impresionante de deșeuri (fiare, plastic, haine și obiecte vechi, etc.), iar propria locuință într-o adevărată închisoare asupra căreia deținea controlul absolut și din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa. Astfel, toate geamurile locuinței (o construcție nefinalizată aferentă vechii case părintești a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCAşi bucăţi de OSB și Polistiren expandat, iar spațiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică”, mai spun procurorii în rechizitoriu.

De asemenea, echipa de investigație mai spune că și mașina a fost, de asemenea, amenajată pentru a răpi și sechestra femei.

”Și-a transformat și autoturismul într-o veritabilă “capcană” din care, odată urcată pe bancheta din spate, victima nu mai avea vreo posibilitate să scape ori să ceară ajutor: blocarea portierelor era la dispoziția exclusivă a șoferului prin acționarea unui buton aflat în partea din față a autovehiculului,iarsistemul de deschidere a geamurilor acestora fusese anihilat în mod deliberat de către inculpat”, mai spun procurorii.

Gheorghe Dincă va fi judecat pentru răpirea, abuzarea și uciderea Luizei Melencu în aprilie anul trecut și a Alexandrei Măceșanu, în luna iulie.