Procurorii DIICOT au solicitat o comisie rogatorie în Statele Unite ale Americii, pe 7 august 2019, pentru a efectua o cerere către compania care administrează Facebook, în cazul crimelor comise de Gheorghe Dincă, în Caracal.

În aceeaşi zi, DIICOT a emis un ordin european de anchetă în Italia în cazul lui Gheorghe Dincă.

Articolul continua dupa recomandari

În cazul Facebook, procurorii DIICOT au solicitat companiei care administrează reţeaua de socializare să ofere toate informaţiile aflate pe conturile folosite de Gheorghe Dincă.

În cazul ordinului din Italia, anchetatorii au cerut autorităţilor italiene să ofere informaţii cu privire la activitatea lui Dincă, dar şi în legătură cu proprietăţi pe care acesta le-ar deţine.

Informaţiile au fost făcute publice, astăzi, de procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, şeful DIICOT a mai anunţat că procurorii au instituit sechestru asigurător asupra tuturor conturilor bancare ale criminalului din Caracal.

De asemenea, sub sechestru au fost puse şi cele trei case deţinute de Dincă în Caracal, dar şi cele patru maşini, printre care şi autoturismul Renault Megane cu care criminalul le-ar fi răpit pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Mihaela Melencu.