Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat că fac cercetări în cazul copilului de 3 ani care a murit după ce a mâncat shaorma la un fast-food din București.

Potrivit anchetatorilor, în acest caz există suspiciunea unei intoxicații cu o substanță necunoscută.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea unei autopsii medico-legale, precum şi a unei expertize toxicologice.

"În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal. Sesizarea a fost formulată de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina, în condiţiile în care institutul în cauză nu deţine un astfel de serviciu. Drept urmare, în data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea autopsiei medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici'. Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice cu privire la mai multe probe (aspirat gastric, sânge, urină) puse la dispoziţie de unitatea spitalicească, ridicate de la persoana decedată, respectiv de la părinţi. Autopsia a fost realizată în data de 17.05.2018, urmând ca după efectuarea analizelor toxicologice să fie stabilită cauza decesului", se arată într-un comunicat al procurorilor.

Potrivit anchetatorilor, în ceea ce priveşte părinţii minorului, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că au fost diagnosticaţi pe 15 mai cu "toxiinfecţie alimentară", însă nu a fost necesară internarea în spital, la momentul actual starea de sănătate fiind ameliorată.

În același timp, inspectorii DSP și DSVSA au prelevat mai multe probe de la localul din București.

Primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative în cazul copilului care a decedat după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucureşti, iar în urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta.