Un procuror şi trei poliţişti au fost puşi oficial sub învinuire în cazul Caracal şi sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu. Acuzaţiile familiei Alexandrei au fost confirmate de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Dispariţia fetei nu a fost măcar înregistrată, iar intervenţia târzie din casa groazei s-a făcut după un lung şir de erori grave. Poliţistul care a stat de vorbă cu tatăl Alexandrei a râs în faţa camerelor de filmat.

Popescu Ovidiu Cristian. Procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Acuzaţia: abuz în serviciu. Este procurorul care a gestionat intervenţia haotică din Caracal după apelurile disperate ale Alexandrei la 112. Şi cel care nu i-a lăsat poliţişti să intre în casa groazei până la ora 6 dimineaţa. Deşi agenţii au cerut clar asta. Iar acuzaţiile continuă.

Articolul continua dupa recomandari

În jurul orei 12.30 noaptea, procurorul Popescu ar fi obținut primele informații legate de faptul că locația pe care o caută este casa lui Gheorghe Dincă. Dar și o poză de pe camerele de supraveghere cu mașina în care s-a urcat Alexandra. Nu a luat însă decizia de a intra imediat, ci după 5 ore și jumătate, în baza unui mandat de percheziție.

Un mandat obţinut fără să-i dea informaţii clare judecătorului. Nu i-a spus că Alexandra ar putea fi sechestrată în casă, ci doar că trebuie să caute probe, spune Inspecţia Judiciară.

Trei polițiști urmăriți penal

Tot astăzi, procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie au început urmărirea penală şi împotriva a trei poliţişti, responsabili de gestionarea dosarului dispariţiei Alexandrei Măceşanu. La ieşire, ajutorul şefului de post din Dobrosloveni, căruia tatăl Alexandrei i-a cerut ajutor după dispariţie, a râs în faţa jurnaliştilor.

Şeful de post Eugen Ţenea este acuzat că doar a notat numărul de telefon al tatălui alexandrei, fără să meargă mai departe cu procedura în cazul unei dispariţii.

Violeta Mirea, şefa secţiei de poliţiei de care aparţine familia Alexandrei, deşi a fost informată de Vasile Marian încă din seara dispariţiei, a început căutările abia a doua zi dimineaţa, după 12 ore.

Am avut încredere, când copilul a sunat la 112, am avut încredere că până seara va veni acasă, că-l vor găsi. Dar nu s-a întâmplat aşa ceva. Deci inima din mine spunea gata, au găsit fata - mama Alexandrei

Între timp, audierea lui Gheorghe Dincă a fost întreruptă astăzi, la cererea avocatului familiei Luizei. Tonel Pop a reclamat că avocatul suspectului a ieşit de mai multe ori din sală nejustificat.