În Vinerea Patimilor, un procuror s-a sinucis inexplicabil chiar la Parchetul General. Ramona Bulcu s-a prăbuşit de la etajul cinci, sub ochii martorilor care n-au reuşit să o împiedice. Fostă purtătoare de cuvânt a instutiţiei, ar fi intrat în depresie după ce şi-a pierdut funcţia. Fusese internată la Psihiatrie, de unde a plecat cu gândul clar să îşi ia viaţa la serviciu.

Ora 11 şi 33 de minute. Un apel la 112 dă alarma: la Parchetul General, la etajul 5, o femeie ameninţă că îşi ia viaţa. Era Ramona Bulcu - procuror şi fostă purtătoare de cuvânt a instituţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Câţiva muncitori din zonă au văzut ce intenţiona să facă Ramona Bulcu şi au atenţionat-o înainte ca aceasta să recurgă la gestul extrem. De altfel, tot ei au fost cei care au sunat la 112.

DAN ANTONESCU, fost şef Serviciul Omoruri: Atunci cand un astfel de om este hotarat sa comita gestul este foarte greu de oprit.

Mai multe ambulanţe, chiar şi o unitate de terapie intensivă mobilă, au ajuns la Parchet în mai puţin de zece minute. Era deja târziu pentru femeia de 53 de ani.

Fostul procuror a căzut de la o înălţime de aproape 30 de metri şi deşi echipajele au sosit în cel mai scurt timp posibil, din păcate pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic. Acum, urmează ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti să stabilească cu exactitate în ce împrejurări s-a produs incidentul.

Surse din parchet spun că Ramona Bulcu ar fi avut probleme de sănătate. Ar fi suferit de despresie şi se afla sub tratament. Chiar la insistenţele familiei, la începutul acestei săptămâni, ar fi acceptat să se interneze la secţia de Psihiatrie, de unde a plecat de dimineaţă, fără acordul medicilor. A mers direct spre biroul ei de la Parchetul General. Acolo şi-a luat viaţa fără să lase un bilet de adio.

DAN ANTONESCU, fost şef Serviciul Omoruri: La momentul respectiv nu putea fi impiedicata de nimeni, stiind ca era vb de o zi libera. Acum se pune problema daca locul ales pentru acest gest are vreo semnificatie aparte.

Fostul procuror ar fi intrat în depresie după ce a renunţat la funcţia de purtător de cuvânt al Parchetului.

GABRIEL DIACONU, psihiatru: Suicidul urmează, de fiecare dată, unei dureri psihice pe care individul o resimte în viaţa lui, care poate să fie cronică. Despre care de multe ori oamenii tac, nu vorbesc decât, poate, cu câţiva apropiaţi şi ironia face că, atunci când se confesează, unii dintre ei nu vor fi luaţi în serios.

Ramona Bulcu lucra la Parchetul General încă din 2003. Este al doilea procuror care îşi ia viaţa la serviciu, în mai puţin de două luni. În martie, fostul şef al DNA Timişoara s-a prăbuşit de la etajul şase al instituţiei.