Procuroarea care a luat-o pe sus pe Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, este urmărită penal. Astăzi, anchetatorii care fac cercetarea disciplinară vor decide dacă Maria Piţurcă va fi suspendată din magistratură.

Şi angajata de la Protecţia Copilului, care s-a ocupat de adopţia Sorinei, este cercetată pentru că ar fi falsificat documente în defavoarea asistenţilor maternali. Fetiţa ar fi fost încredinţată ilegal familiei din America, fără ca procedura de adopţie internaţională să fi început măcar.

Articolul continua dupa recomandari

Plină de nervi, aşa a ajuns Maria Piţurcă la Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru că este acuzată de purtare abuzivă, a fost audiată la secţia specială pentru magistraţi. Ar fi spus că este nevinovată şi că nu a tras de Sorina în timpul intervenţiei, ci a încercat să o ia în braţe.

Urmărită penal este şi Violeta Morjan, managerul de caz de la Protecţia Copilului, adică cea care s-a ocupat de dosarul de adopţie. Procurorii spun că ar fi falsificat documente din care să reiasă că asistenta maternală nu dorea să o înfieze pe Sorina şi ar fi făcut presiuni pentru ca aceasta să renunţe la orice demers.

În tot acest timp, cele două familii, cea adoptivă şi cea a asistentei maternale, şi-au aruncat acuzaţii şi reproşuri.

Un copil când este fericit, se vede. Noi avem poze cu fetiță. Să o ții forțată la poză, e cu totul altceva. Prin ce trauma a trecut ea, tărâță pe jos că un câine, n-are cum să fie fericită - Mariana Şărămăt, fosta asistentă maternală a Sorinei

Soarta Sorinei rămâne însă indecisă

Tribunalul Olt, cel care trebuia să spună dacă față poate pleca din ţară, şi-a declinat competenţa către Judecătoria Slatina. Iar Curtea de Apel Craiova a amânat pentru astăzi o decizie privind revizuirea adopţiei.

Înalta Curte a stabilit că această instanţă trebuie să analizeze cazul, în ciuda dorinţei procurorului general că procesul să fie mutat. Cerere susţinută şi de asistenţii maternali.

Noi avem și o bănuiala legitimă cu privire la imparțialitatea, lipsa de imparțialitate a judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, având în vedere soluția dată anterior - Victor Dumitrică, avocatul familiei Şărămăt

Procurorul general a trimis şi o completare la cererea de revizuire a adopţiei, prin care arată că s-a încălcat dreptul de prioritate a asistenței maternale.