Prinţul Charles se află în judeţul Sibiu, unde a vizitat Biserica fortificată din Biertan şi a participat, la Muzeul de Istorie din municipiul Sibiu, la repetiţia unui spectacol. Este vorba despre o piesă pusă în scenă de studenţii Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu, în regia lui Bogdan Sărătean. Ulterior, a vizitat pieţele centrale ale oraşului, admirând obiectivele turistice din zonă. 

Prinţul Charles a ajuns încă de dimineaţă în judeţul SIbiu şi a vizitat Biserica fortificată din Biertan, monument istoric inclus pe lista UNESCO.

Articolul continua dupa recomandari

În municipiul Sibiu a ajuns după ora 15.00 şi a vizitat pentru câteva minute Catedrala Mitropolitană din oraş.

Ulterior, a făcut o plimbare scurtă către centrul municipiului Sibiu şi a intrat, în jurul orei 16.00, în Muzeul de Istorie din oraş. Aici a fost aşteptat de mai multe personalităţi locale, printre care directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, directorul Complexului Muzeal Astra, Sabin Luca, rectorul Universităţii ”Lucian Blaga”, Ioan Bondea, şi rectorul Academiei Forţelor Terestre, Ghiţă Bârsan.

Prinţul Charles a participat la repetiţia unui spectacol pus în scenă de studenţii Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu, în regia lui Bogdan Sărătean.

Piesa va avea premiera în toamnă.

”Este un spectacol concentrat pe limbajul non-verbal. Singurele momente când se va vorbi va fi când se va recita sonete din Shakespeare. Prinţul de Weles întotdeauna şi-a dorit să viziteze locuri noi, anul acesta, Sibiul”, a declarat ofiţerul de presă al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, Raluca Brăgărea.

Potrivit acesteia, ”Alteţa Sa este un susţinător al multor valori româneşti, al patrimoniului cultural, material, al tradiţiilor româneşti”.

De altfel, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a 25 ediţie, se desfăşoară anul acesta sub co-patronajul Alteţei Sale Regale, Prinţul Charles şi al Preşedintelui României. Festivalul de Teatru de la SIbiu va debuta vineri.

Prinţul Charles a stat aproximativ 20 de minute în interiorul Muzeului de Istorie, după care a făcut o scurtă plimbare prin centrul oraşului. A vizitat Piaţa Mare şi Piaţa Mică, zone în care sunt mai multe obiective turistice, fiind însoţit de personalităţile locale care l-au întâmpinat la sosirea în Muzeul de Istorie. 

Prinţul Charles a sosit miercurim în România, fiind primit de către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă. 

Ulterior, a vizitat proprietăţile sale din Transilvania. 

Sursa: News.ro