Bărbatul infectat cu COVID-19 urmează să fie monitorizat şi tratat la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală. Autorităţile au luat măsuri importante în ceea ce priveşte atât transportul, cât şi internarea tânărului din Gorj.

Bărbatul infectat cu coronavirus va fi internat şi tratat în Capitală. Autorităţile au început pregătirile pentru a-l primi pe pacientul din Gorj. Adrian Streinu-Cercel a explicat care este procesul prin care va trece tânărul infectat cu coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș - Este preluat, evaluat, examinat, se fac teste serologice, dacă are nevoie de vreo terapie se pune o terapie, este monitorizat.

La Matei Balş medicii au pregătit deja rezerva pacientului care va fi internat. Inclusiv ambulanţa va fi ulterior decontaminată.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș - Nu fiecare episod de gripă trebuie să fie însă un motiv de panică. Autorităţile fac în continuare apel la calm.

Primul lucru pe care trebuie să îl evaluăm este contactul cu o eventuală persoană purtătoare de acest nou coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș - Dacă nu a fost o astfel de relaţie, ne vom comporta ca până acum, mergem la dispensarul medical, luăm legătura cu medicul de familie, dacă este o patologie mai severă mergem la spital. Viaţa trebuie să meargă înainte exact ca şi până acum.

La "Matei Balș" sunt 33 de probe de la Gorj pentru care încă se așteaptă rezultatul.