Uliana Ochinciuc, soţia lui Dan Condrea, a acordat primul interviu televizat după moartea patronului Hexi Pharma, ea vorbind despre ziua accidentului, despre afacerile Hexi Pharma sau despre cum l-a cunoscut pe Dan Condrea.

Despre accidentul lui Dan Condrea

Articolul continua dupa recomandari

Soţia lui Dan Condrea a declarat, în interviul acordat postului România TV, că soţul ei a murit într-un accident provocat de oboseală, dat fiind faptul că în ultimele patru săptămâni înainte să moară, patronul Hexi Pharma a dormit "câte două ore pe noapte".

"În momentul în care a izbucnit scandalul a fost şocat. Nu dormea nopţile. Patru săptămâni a dormit 2 ore pe noapte. Lucrurile care îl presau era presa şi în special faptul că era acuzat de moartea oamenilor din cauza infecţiilor nozocomiale din spitale, lucru care este total neadevărat şi, pe de altă parte, era foarte afectat după ce se întorcea de la avocat. Îl vedeam din ce în ce mai afectat. Avea stabilită o întâlnire pentru luni, 23 mai, cu o altă echipă de avocaţi la care nu a mai ajuns", a mărturisit Uliana Ochinciuc, duminică seară.

Uliana Ochinciuc a mărturisit că soţui ei a renunţat la maşina personală pentru a nu fi recunoscut de presă. Autoturismul în care şi-a pierdut viaţa Dan Condrea aparţinea firmei Hexi Pharma şi fusese condus de tatăl său.

"Dumnezeu ştie ce s-a întâmplat. Eu ca soţie cred că a fost accident. Dar orice om care trece prin momentele acestea simte că ar dori să moară. Ultima oară am vorbit cu el la ora 18.00 înainte de accident şi mi-a spus că vine acasă şi nu mi s-a părut nimic dubios. L-am sunat să-l întreb cine se duce să o ia pe Magda şi mi-a spus cine şi mi-a zis că într-o oră ajunge acasă. De când a izbucnit scandalul nu s-a mai dus el să o ia pe fiica sa. Dimineaţă eu am plecat cu copilul la nişte prieteni, el mi-a spus că rămâne acasă, cel mai probabil o să se odihnească sau o să meargă să se plimbe. Îl relaxa foarte mult plimbatul cu maşina", a povestit soţia lui Dan Condrea.

Dan Condrea era pregătit să meargă la închisoare

"Nu mi-a vorbit niciodată despre sinucidere, ci despre faptul că ar fi mai bine să moară în astfel de momente. Mi-a spus că nu-şi imaginează viaţa fără noi. Îşi pregătise bagajul să-l ia în cazul în care va fi arestat. Stătea toată ziua şi se uita pe lista de obiecte permise în penitenciar. Se pregătea de închisoare. L-am sunat la ora 8 fără 3 minute să-l întreb când ajunge acasă şi mi-a răspuns un poliţist, mi-a spus că a avut loc un accident şi am simţit că-mi pleacă pământul de sub picioare. Am rugat pe cineva să mă ducă, m-au sfătuit să nu ma apropii de maşină. În seara aceea nu l-am văzut, nici hainele nu le-am văzut. Când iubeşti un bărbat îi stii toate firele de păr din cap, nu trebuia să ma apropii prea mult să-mi dau seama că este el. Pana-n ultimul moment am sperat că poate nu este el", a continuat aceasta.

Cum s-au cunoscut Uliana Ochinciuc şi Dan Condrea

"Dan Condrea mi-a fost pacient. Aşa l-am cunoscut în 2010. Am devenit prieteni, m-a invitat la o cafea. În 2012 ne-am căsătorit. În 2002 am fost admisă la Carol Davila. După rezidenţiat am fost repartizată la specialitatea oftalmologie, mi-am făcut rezidenţiatul la Spitalul Militar şi prin multă muncă şi carte am ajuns să fiu medic oftalmolog", a mărturisit partenera lui Condrea.

"Acum sunt în concediu pentru că sunt depăşită emoţional, nu mai pot să gandesc lucid în momentele astea. O să-mi reiau activitatea pentru că îmi place ce fac şi tocmai pentru asta nu m-am implicat niciodată în afacerile lui" susţine Uliana.

"Nu dezinfectanţii Hexi Pharma sunt responsabili pentru infecţiile din spitale"

"Dan Condrea a avut încredere în aceşti dezinfectanţi, eu am încredere în ei, folosesc aceşti dezinfectanţi în casă, pe copiii mei îi dezinfectez cu aceşti dezinfectanţi, nu dezinfectanţii sunt responsabili pentru infecţiile nozocomiale din spitale. Cred că acest scandal a pornit de la concurenţă", a conchis Uliana Ochinciuc.