Cursa TAROM Istanbul-Bucureşti, prima care a plecat de pe Ataturk după evenimentele de vineri noapte, a ajuns în jurul orei 21.10 în Capitală, cu 134 de pasageri la bord.

Printre pasageri s-au aflat şi cazuri sociale, care au fost preluate după ce unii dintre pasagerii care îşi cumpăraseră bilete nu s-au prezentat la îmbarcare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al TAROM, Georgeta Dinu, aeronava a preluat 134 de persoane de pe aeroportul Ataturk, fiind la capacitate maximă. Ea a declarat, pentru News.ro, că o parte din pasageri nu s-au prezentat la îmbarcare, astfel încât locurile lor au fost date unor cazuri umanitare. Printre acestea se află şi un grup de patru olimpici şi o profesoară, care ar fi trebuit să ajungă la un concurs în Vietnam, însă cursa Turkish Airlines a fost anulată.

Articolul continua dupa recomandari

Cu acelaşi zbor se vor întoarce în ţară şi o familie cu copii, dar şi o femeie bolnavă, cu însoţitor.

Persoanele care nu s-au prezentat la îmbarcare au plecat, cel mai probabil, cu alte metode de transport.

Această cursă va fi urmată de o cursă umanitară TAROM, efectuată la solicitarea MAE, care va prelua restul cetăţenilor români în jurul orei 2.00.

Pe aeroportul Ataturk se aflau, în această după-amiază, aproximativ 200 de cetăţeni români, care au primit asistenţă consulară din partea MAE în cursul zilei.

Situaţia viitoarelor zboruri pe ruta Bucureşti - Istanbul nu este în acest moment clară.