În această dimineaţă, în cadrul operaţiunii ZIUA Z, au loc 238 de percheziții în București și 28 de județe, în cadrul a 15 dosare penale de criminalitate organizată.

Descinderi au avut loc şi la palatele clanului Ghenosu, din Dâmboviţa.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt vizate infracțiuni de  constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani. 

Potrivit unui comunicat at DIICOT, sunt puse în executare 238 de mandate de percheziție în București și 28 de județe (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timiș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud), urmând a fi audiate peste 290 de persoane.

Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate perchezițiile vizează comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani. 

În alte dosare se efectuează cercetări  pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. 

De asemenea, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulație de instrumente electronice de plată contrafăcute, deținere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic. 

Vezi 2 imagini în Galerie

Totodată, sunt efectuate percheziții în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și mărturie mincinoasă.

La operațiune participă peste 600 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române.   

De asemenea, la activități participă jandarmi din cadrul I.G.J.R., polițiști din cadrul I.G.P.F. și specialiști ai D.G.A..