Zi crucială pentru Elena Udrea şi Alina Bica. Fostul ministru şi al Dezvoltării şi fosta şefă a DIICOT află astăzi dacă primesc statul de refugiat politic. Aseară, la emisiunea "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea a prezentat o fotografie cu cele două, în curtea închisorii din Costa Rica.

Judecătorii din San Jose decid, astăzi, dacă le acordă sau nu statutul de refugiat politic Elenei Udrea şi Alinei Bica.

Articolul continua dupa recomandari

Cele două au fost eliberate din arest, la sfârşitul anului trecut, după ce completurile de 5 judecători de la Instanţa Supremă din România au fost declarate nelegale.

Aseară, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea a facut publică o fotografie cu Udrea şi Bica, în curtea închisorii din Costa Rica, în timp ce discutau strategia de eliberare cu avocatul lor. Imaginea datează de anul trecut, când cele două se aflau în închisoarea "Vilma Curling".

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute, în Costa Rica, pe 3 octombrie 2018, după ce au fost săltate de pe stradă, de Interpol.

Fostul ministru al Turismului şi fosta şefă a DIICOT au părăsit penitenciarul din capitala costaricană San Jose, în Ajunul Crăciunului, după ce Înalta Curte le-a suspendat pedeapsa cu închisoarea dată în ţară, iar Tribunalul Bucureşti a decis anularea cererii de extrădare. 

Cât despre întoarcerea în România, acesta a anunţat că vor mai rămâne o perioadă în Costa Rica, pentru binele copilului, pentru că în Bucureşti este foarte frig.