Primarul Timişoarei a găsit o soluţie inedită pentru a alunga ciorile din parcul central al oraşului. Nicolae Robu a dat dispoziţie pentru a fi montate în copaci mai multe lampioane care alungă păsările.

De câteva zile, de când a fost implementată această măsură păsările nu au mai venit. Problema este de zeci de ani şi indiferent de soluţiile încercate de-a lungul timpului, de la generatoare de sunete ce imită păsări de pradă şi până la anticoncepţionale, ciorile au rămas în continuare în acelaşi loc.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mult decât spectacolul vizual desprins parcă din filmele lui Hichcock, ciorile făceau din parcul din spatele Catedralei un loc de nefrecventat, din cauza mirosului greu de suportat. De câteva zile Nicolae Robu pare că a găsit soluţia: 18 lampioane aprinse pe timp de noapte.

Nicolae Robu, primar Timisoara: Faptul ca vad niste corpuri care dau lumina, cred ca asta le sperie

Edilul spune că ideea i-a venit după sărbătorile de iarnă, când aceleaşi lampioane montate au alungat păsările. Asta după lungi lupte în care a încercat diverse metode de combatere a ciorilor.

Nicolae Robu, primar Timisoara: Am tot incercat ba cu generatoare de sunet, ba cu stimulatoare de sunete de pasari de prada pt cateva zile am avut rezultate cu aceste mijloace. Dupa un timp ciorile s-au obisnuit.

Edilul orasului este convins ca aceasta metoda de indepartare a pasarilor este cat se poate de prietenoasa. În plus nu a costat nimic, pt ca aceste lampioane sunt cele folosite la Targul de Craciun.

Oamenii sunt însă sceptici de metoda edilului.  Odată cu această metodă, reprezentanţii primăriei speră la o victorie definitivă în bătălia cu ciorile.