Primăria Capitalei nu a autorizat mitingul românilor din diaspora, care trebuia să aibă loc pe 10 august, în Piaţa Victoriei. Organizatorii au primit oficial răspunsul din partea Primăriei, care justifică refuzul de a da autorizaţie pentru miting prin articolul 2 din legea 60/1991.

Protestul de amploare anunţat de românii din diaspora pentru 10 august a primit o grea lovitură. Primăria Capitalei nu dă autorizaţie pentru organizarea mitingului. Pagina de facebook "Ieşiţi în stradă dacă vă pasă" a publicat în facsimil răspunsul primit de la Primăria Capitalei.

Articolul continua dupa recomandari

"După lungi insistențe, în sfârșit am primit un răspuns referitor la cererea făcută către Primăria Capitalei în vederea aprobării desfășurării protestului din 10 august din Piața Victoriei. Astfel, comisia de avizare a cererilor primite în baza Legii 60/1991, a considerat că prin derularea protestului s-ar încălca prevederile Articolului 2 din această lege, motiv pentru care cererea noastră nu poate fi soluționată favorabil. 
Am dori să-i întrebăm pe distinșii conducători de neam și țară dacă ne pot prezenta poziția acestei comisii referitor la protestul organizat de către PSD în data de 9 iunie 2018. Oare dânșii de ce nu intrau sub incidența aceluiași articol din lege?
Oricum, nu ne plângem de milă, știm clar ce avem de făcut, am învățat de la niște oameni faini cum se obține o autorizație pentru o astfel de manifestație încă din anul 1989.
De ce îți este frică, nu scapi!", se arată în mesajul citat.

Vezi 2 imagini în Galerie

Articolul 2 din Legea invocată spune: "Adunarile publice trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, cu protectia participantilor si a mediului ambiant, fara sa stinjeneasca folosirea normala a drumurilor publice, a transportului in comun, cu exceptia celor autorizate, functionarea institutiilor publice sau private, a celor de invatamint, cultura si sanatate, a unitatilor economice ori sa degenereze in actiuni turbulente de natura a pune in primejdie ordinea si linistea publica, siguranta persoanelor, integritatea corporala, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public."