Tradiţia sfinţirii locuinţelor este păstrată şi de studenţii pentru care acasă înseamnă o cameră de cămin! Cu lumânări în mână, tinerii din Baia Mare au aşteptat ca preoţii să le binecuvânteze camerele şi să se roage alături de ei pentru rezultate bune la examene.

Pentru al şaselea an consecutiv, preoţii au sfinţit căminele studenţeşti din Baia Mare. Venirea feţelor bisericeşti a fost anunţată din timp prin afişe lipite pe uşile căminului. În holul căminului pe o masă au fost cu grijă aşezate: icoana sfântă, busuiocul, un vas cu apă curată şi lumânările.

Articolul continua dupa recomandari

Dupa cum este obiceiul si faptul ca tinerii studenti provin din familii crestine care au inteles ca la inceput de an binecuvantarea lui dumnezeu se aduce in casele crestinilor prin aceasta apa sfintita.

La initiativa studentilor au fost invitati parintii de la catedrala episcopala sfanta treime din baia mare impreuna cu parintii diaconi sa venim aici si sa aducem binecuvantarea lui dzeu peste studenti.

Alaturi de feţele bisericeştii studenţii, în mare parte de la Teologie, s-au rugat pentru bunăstarea casei şi pentru note mai bune. Binecuvanteaza munca tinerilor acestora si activitatile care se savarsesc la asociatia aceasta. O dată binecuvântat holul căminului, preoţii au continuat slujbele în camerele studenţilor.

Pe 22 ianuarie preoţii vor reveni în complexul studenţesc din Baia Mare pentru a sfinţi şi căminul 2.