Criminalul micuţei Estera este în continuare liber, la o săptămână după ce a batjocorit-o şi ucis-o cu sălbăticie pe fetiţa de numai 5 ani, într-un cartier mărginaş din Baia Mare.

Peste 50 de poliţişti, procurori şi medici încearcă să îl găsească pe asasinul Esterei.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia Română a trimis în nordul ţării echipe de specialişti ai Institutului de Criminalistică. Mai exact, psihologi specializaţi în realizarea profilurilor infractorilor. Mai ales, ale criminalior.

Rezultatele probelor recoltate de la locul crimei au fost comparate deja cu datele tuturor foştilor condamnaţi pentru act sexual cu minor sau pornografie infantilă, eliberaţi în ultimii trei ani. 

Vezi 2 imagini în Galerie

Totul, în van. Nici măcar rezultatele probelor ADN n-au dus la un suspect. 

În cele şapte zile de la moartea Esterei, sute de persoane au fost audiate. Copii. Părinţi. Rude şi vecini. Nimeni nu a fost reţinut. Pentru prima dată, a vorbit public primul suspect. 

Un fost preot, absolvit între timp de orice vină, a lansat chiar o ipoteză şocantă: spune că adevăratul ucigaş i-ar fi pus pe o pistă falsă pe anchetatori. 

"Criminalul a dat o ştire falsă, că ăla de acolo e, că a fost unul cu barbă. Nu sunt singurul cu barbă din zonă. Nu am făcut absolut nimic la nimeni, niciodată", a declarat Radu Gherman.

Apropiaţii familiei fetiţei susţin că autorul vine în continuare la locul unde a fost găsită Estera. 

Poliţia, pe de altă parte, susţine că, până acum, a făcut o anchetă serioasă.

"Menţionăm că au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane. (...) Activităţile specifice (...) au condus la elaborarea unor ipoteze de lucru şi conturarea unui cerc de persoane bănuite", se arată în comunicatul Poliţiei Maramureş.

Reamintim că Estera a fost violată şi ucisă cu bestialitate de 30 aprilie. A fost găsită într-un loc izolat, la marginea oraşului Baia Mare, de fraţii ei mai mari.