Update ora 13:01 - Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a anunţat că nu a auzit ca în ultimii 15 ani să fi fost catherisit un preot cu numele. 

"Din păcate, e clar că sunt şi anumiţi preoţi care, având anumite neputinţe, pot prejudicia imaginea bisericii. Acest domn care s-a identificat ca fiind fost preot este un impostor, n-are lagatura cu preoţia", susţine Marian Timofte.

Articolul continua dupa recomandari

În 2010, presa din Iaşi titra despre Constantin Teleman că este un fost călugăr al Schitului Sihăstria.

Ştirea iniţială:

Scene şocante surprinse în Iaşi. După o urmărire ca-n filme, poliţiştii au reuşit să oprească un individ, trezindu-se cu o mare surpriză. 

Constantin Teleman, din comuna Costuleni, fost slujitor al Domnului, dar de ceva vreme răspopit, s-a urcat rupt de beat la volan şi a plecat din Iaşi spre casă.

Nu era singur în maşină, ci însoţit de un alt bărbat, care, la fel ca Teleman, era îmbrăcat tot în haine preoteşti.

Nu se ştie exact cum a ajuns până acasă. Cert este că odată ajuns, a mai turnat câteva pahare de alcool pe gât, s-a urcat la volan şi a plecat spre Răducăneni, scrie bzi.ro.

În zonă, un echipaj de poliţie i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă răspopitul s-a făcut ca nu vede şi a apăsat pedala de acceleraţie. 

A ajuns rapid la graniţa judeţului Iaşi cu judetul Vaslui, poliţiştii fiind nevoiţi să ceară spijinul colegilor din Huşi. 

Imediat, mai multe echipaje de la rutieră şi de jandarmi s-au mobilizat, iar pe raza localităţii Dranceni l-au gasit pe răspopit într-o parcare.

Bărbatul s-a gândit cum să scape din încurcătură, aşa că s-a dus pe bancheta din spate a maşinii şi a jurat în faţa poliţiştilor că nu el a fost cel de la volan. 

Teleman a strigat către poliţişti că "Însuşi Dumnezeu a condus până acolo!".

A refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a început să facă un mare tărăboi, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor. 

După mai multe înjurături şi promisiuni către poliţişti că va ajunge el în Parlament şi le va mă., pe numele lui fiind deschis un dosar penal.

"Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt", a declarat Anca Vijiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi. 

Priviţi mai jos imaginile incredibile! Atenţie, limbaj licenţios!

Sursa imagini: bzi.ro