Pentru marea deschidere de mâine, se lucrează intens la amenajarea cortului uriaş din Braşov. În interior, scena a fost deja aranjată, iar acum, muncitorii lucrează la standurile comercianţilor care vor vinde tot felul de produse tradiţionale româneşti, dar şi, bineîneţeles, nemţeşti.

A opta ediție a Oktoberfest începe joi, cu o paradă care va pleca din centrul Brașovului până la Arena Sportivă Ion Țiriac, unde se află montat cel mai mare cort din România care poate adăposti 6.500 de persoane.

Articolul continua dupa recomandari

"În mod cert va fi cea mai bună ediție de până acum. Am pregătit pentru deschiderea Oktoberfest o paradă imensă care va pleca joi, ora 15.00, din centrul orașului, și care este compusă din 11 atelaje trase de cai, în care se vor afla oficialitățile locale, artiștii și alți invitați, și două trăsuri trase de ponei, în care se vor afla copii. Acestora li se adaugă două fanfare, iar acest alai va străbate traseul dintre Primărie și Arena Ion Țiriac parcurgând străzile Nicolae Iorga-Mureșenilor-Poarta Schei—Arena Sportivă Ion Țiriac. Aici, în marele cort unde se află amplasată scena pe care, în cele 11 zile de festival, vor evolua artiști din România și Germania și unde ne așteaptă Unchiul Hans, mascota festivalului înaltă de 2,5 metri, vom da cep butoiului cu bere, de unde vor curge râuri de bere până în 4 septembrie. Îi așteptăm pe toți cei care doresc să se distreze și să participe la numeroasele concursuri pentru care am pregătit 5.000 de premii", a declarat miercuri într-o conferință de presă Anemona Hermeneanu, unul dintre organizatori.

Alte atracții ale festivalului sunt Ziua Multiculturalității, unde vor fi prezentate tradițiile maghiare, macedonene, rusești și spaniole, un concurs în premieră între trupele folclorice românești și săsești la ziua româno-bavarează, Miss Oktoberfest, Ziua Salsei picante, Lanțul uman 2016, de la Berăria Ciucaș la Arena Sportivă.

Cei prezenți vor putea asculta muzică tradițională bavareză și muzică de fanfară. Spectacole folclorice vor avea loc în fiecare zi între orele 11.00-22.00. În Piața Sfatului funcționează Câmpia Bavareză, un Info Point Oktoberfest unde turiștii găsesc toate informațiile necesare pentru a ajunge la festival.

Cortul montat pe Arena Ion Țiriac are o lungime de 85 de metri, 8,5 metri înălțime și o deschidere de 40 de metri, cu o suprafață de 3.400 de metri pătrați. Alte corturi de dimensiuni mai mici pot adăpost încă 1.000 de persoane, astfel că aproape 8.000 de localnici și turiști pot servi în condiții bune un pahar cu bere alături de preparate tradiționale, dar și de cârnăciori bavarezi, cartofi săsești, ciolan de porc, varză bavareză și multe altele.

Pentru prima dată, la ediția din acest an cei prezenți vor putea să bea, pe lângă berea autohtonă, și alte șapte sortimente de bere produsă în Germania, de mici producători, cu prețuri cuprinse între 16-25 de lei. Organizatorii au anunțat că fumatul în cort va fi interzis, fumătorilor fiindu-le pregătite locuri speciale.

La ediția de anul trecut a Oktoberfest au fost 250.000 de persoane, au precizat organizatorii.