Cum numărul suspecţilor de coronavirus de la noi din ţară a ajuns la 350, guvernanţii au decis ca în fiecare judeţ să fie pregătit un spaţiu unde bolnavii să fie cazaţi şi îngrijiţi. Un astfel de loc a fost identificat de prefectul Buzăului în tabăra şcolară de la Arbănaşi.

Doar că decizia prefectului a nemulţumit nu doar localnicii ci şi autorităţile locale. Oamenii ameninţă cu proteste şi cu blocarea drumului de acces în tabără dacă autorităţile centrale nu renunţă la centrul de carantină de la Arbănaşi.

Articolul continua dupa recomandari

În satul Arbănaşi locuiesc, conform celui mai recent recensământ, OPT oameni. Numărul lor a crescut în anii trecuţi doar pe perioada vacanţelor atunci când în tabăra de tineret din localitate veneau şcolarii să petreacă vara.

Tabăra a fost închisă, însă, deoarece nu avea aviz de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică. Cum locaţia este izolată între dealuri, autorităţile judeţene au decis că pavilioanele în care pe vremuri se cazau elevii sunt numai bune pentru a primi persoanele suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Vestea că tabăra din Arbănaşi ar putea deveni loc de carantină pentru suspecţii de coronavirus s-a răspândit rapid.

Nici primarul comunei nu este de acord cu decizia superiorilor, ba mai mult susţine că tabăra nu este cel mai potrivit loc pentru cazarea şi tratarea bolnavilor.

Prefectul judeţului susţine că oamenii nu au de ce să se teamă. Între timp reprezentanţii DSP trebuie să evalueze tabăra de tineret şi să stabilească ce investiţii trebuiesc făcute pentru ca locaţia să fie pregătită să primească suspecţii de coronavirus.

La nivelul judeţului Buzău 12 persoane -cetăţeni chinezi - sunt izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de autorităţi după ce au fost în vizită la rudele din China.