Un bătrân care vinde cărţi în Centrul Vechi din Capitală l-a impresionat pe un tânăr care s-a hotărât să spună povestea 'domnului Vasile'.

Într-un loc în care petrecerea este cuvântul de bază, domnul Vasile încearcă să îi scoată pe tinerii petrecăreţi din întuneric şi le oferă... cărţi.

Articolul continua dupa recomandari

Eduard, un tânăr din Bucureşti, a postat pe Facebook povestea bătrânului care vinde cărţi, iar în scurt timp aceasta a devenit virală, fiind distribuită de peste 4.500 de oameni.

"Centrul Vechi, seara...mă aflu pe o stradă ferită de vacarmul zonei! Atmosfera îmi aduce aminte de ceea ce am citit despre "Micul Paris"! 
Din spate aud o voce:
-Doriți o carte?
Mă întorc și îl revăd...este domnul Vasile, îmbrăcat la fel de elegant...sacou, cămașă, pantaloni impecabili! Cu ceva timp în urmă cumpărasem o carte de la el. M-a asigurat că e foarte bună. Mă recunoaște...
-Ați citit-o? V-a plăcut?
-Foarte mult și vă mulțumesc! Acum știu cum a fost lăsată România în mâinile rușilor!
Îi văd ochii cum se micșorează. Pe chip i se citește o tristețe apăsătoare.
-Să o dați și altora să o citească. E bine să știe toți cât a pătimit poporul ăsta!
-Așa o să fac! Ce cărți aveți astă seara?
-Asta v-o recomand!
-Ați citit-o?
Se uită la mine zâmbind.
-Domnul meu, nu vând ce nu am citit!
-Cam cât ați citit?
-Peste 40.000 de cărți și le vând pe cele care mi-au plăcut. Vreau ca oamenii să cunoască...e cea mai mare bucurie a mea!
Cumpăr cartea...Domnul Vasile îmi mulțumește. Îi mulțumesc și eu în timp ce îl privesc cum pleacă...După câțiva metri se întoarce și îmi spune:
-Dacă o să vă placă dați-o prietenilor...Și să știți că cititul nu îngrașă, dar te face mai înțelept...și veți vedea că puteți să vă bucurați din orice!
Domnul Vasile se îndepărtează mergând aplecat la cei 78 de ani pe care îi are! Cinci dintre ei i-a pierdut prin pușcăriile comuniste...dar asta nu i-a afectat optimismul!
Cât de frumos este omul acesta...ce eleganță există în fiecare gest pe care îl face...și ce mic mă simt privindu-l!
Dacă îl întâlniți și vreți să cumpărați o carte să fiți siguri că o și citiți ...altfel l-ați jigni și chiar nu merită! 
Domnule Vasile, vă mulțumesc și mă înclin cu respect...pentru mine sunteți o lecție de viață!"
, a scris Eduard.