Un pompier în vârstă de 50 de ani, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, este cercetat penal după ce ar fi batjocorit o fetiţă de 13 ani, fiica vecinilor săi.

Drama fetiţei din Odobeşti ar fi început după ce pompierul i-a făcut avansuri şi propuneri indecente şi chiar ar fi lovit-o în tentativa de a o scoate din curte şi a o duce într-o zonă ferită de ochii lumii.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copila locuieşte împreună cu părinţii şi cu alţi trei fraţi, fiind vecini cu pompierul ISU Vranvea.

Poliţiştii au deschis o anchetă, după ce părinţii fetiţei au aflat despre povestea dintre fiica lor şi vecinul pompier.

O echipă din cadrul Serviciului de intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului s-a deplasat la Odobeşti, unde a stat de vorbă cu minora şi cu mama acesteia.

Fata le-a povestit inspectorilor DGASPC că ar fi fost constrânsă şi ameninţată de către bărbat.

'Specialiştii din cadrul Serviciului de intervenţie în regim de urgenţă s-au deplasat la Odobeşti, unde au discutat  cu minora şi cu familia acesteia. Din relatările acestora, fapta s-ar fi petrecut prin constrângere fizică şi ameninţări, minora fiind vădit afectată de cele întâmplate. Atât ea cât şi familia vor beneficia de servicii de consiliere, urmând a fi întocmită şi o evaluare iniţială a acestui caz',  a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea.

Dosarul a fost înaintat Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.