Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă un avertisment în legătură cu gradul de poluare înregistrat în București.

Conform imaginilor prezentate de edil pe pagina personală de Facebook, gradul de poluare a atins din nou cote alarmante în București și asta într-o perioadă în care traficul auto a fost cu mult sub o zi normală din cauza epidemiei de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Firea a ținut să transmită un mesaj către Ministerul Mediu precizând că "somez Ministerul Mediului să spună cetățenilor cine poluează Bucureștiul și zona metropolitană! Trimiteți comisarii Gărzii de Mediu să verifice. Doar aceștia au atribuții prin lege! Trafic nu este! Cine arde deșeuri sau ... iar păcură?".

Nu este prima dată în această primăvară când poluarea atinge cote alarmante în București, iar motivele invocate au fost numeroase, de la traficul auto până la curățenia de primăvară din gospodării, arderile de cauciucuri de Lăsata Secului și acțiunile ilegale ale unor companii care s-ar ocupa cu arderea deșeurilor.