Poliţiştii fac poze şoferilor care filmează şi fotografiază de la volan un accident dramatic şi vor trimite amenzile acasă. Valul de accidente cu şoferi care stăteau pe telefon în timp ce conduceau a dus la această măsură.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 10 imagini în Galerie

Acidentul a avut loc marţi după amiază pe o autostradă din Germania, un camion care racta o platformă cu două camionete Ford Ranger lovind cu viteză un TIR, din spate. Unul dintre Forduri a zburat peste cabina camionului şi a strivit-o.

Vezi 10 imagini în Galerie

Şoferul a avut nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare, fiind grav rănit, mai ales în zona picioarelor.

Pe celălalt sens de mers, maşinile încetineau în trafic şi zeci de şoferi fotografiau sau filmau imaginile de la accident. Nici nu au sesizat că de dincolo de parapeţii despărţitori de pe mijlocul autostrăzii poliţiştii la rândul lor îi înregistrau.

Vezi 10 imagini în Galerie

Înregistrările vor fi folosite ca dovezi pentru a le fi trimise acasă amenzile pentru folosirea telefonului la volan. Acest obicei face din ce în ce mai multe victime pe şosele. 

În mai, pe un drum din Ungaria, 9 români au murit pentru că şoferul dubiţei în care călătoreau dinspre Slovenia spre România era live pe facebook în momentul în care a intrat într-o depăşire fără să se asigure, izbind frontal un camion de mare tonaj.

Săptămâna trecută doi adolescenţi au murit în Vrancea, şoferul maşinii în care se aflau fiind de asemenea live pe facebook în momentul în care a pierdut controlul volanului şi a izbit un cap de pod.