Poliţişti-samsari şi inspectori RAR care iau mită ascunsă în scrumierele maşinilor. O anchetă de amploare a izbucnit în trei judeţe din România! Suspecţii aduceau din străinătate autovehicule, apoi le înmatriculau cu acte false, fără să stea la cozi şi fără a mai plăti taxe. Erau motivaţi cu şpăgi, spun ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie care au făcut astăzi zeci de percheziţii.

Mascaţii au descins, de la primele ore ale dimineţii, în aproape 50 de locaţii din Sibiu, Mureş şi Vâlcea. Vizaţi au fost mai mulţi samsari de maşini, dar şi opt funcţionari publici şi trei poliţişti. 

Articolul continua dupa recomandari

Agenţii şi inspectorii RAR sunt acuzaţi că lucrau cu samsarii pentru a falsifica date de înmatriculare şi a vinde cât mai repede maşinile vechi. 

Ar fi primit mita inclusiv în scrumierele şi în torpedourile mașinilor verificate. 

Sarmizia Fetcu, purtător de cuvânt DGA: Vorbim de o speţă de amploare care priveşte identificarea, verificarea tehnică, omologarea şi înmatricularea unor autovehicule second-hand în condiţiile în care persoanele implicate în această procedură au săvârşit fapte de corupţie

Luare de mită şi trafic de influenţă sunt acuzaţiile Direcţiei Generale Anticorupţie, care vorbeşte despre un mecanism bine pus la punct încă din 2017. Unul dintre poliţiştii din Mureş se ocupa personal să aducă maşini din străinătate. Îşi implicase până şi soacra şi mătuşa în publicarea anunţurilor pe site-urile de vânzări. 

Dosarele de înmatriculare însă erau făcute cu ajutorul inspectorilor RAR care săreau peste programări sau nu făceau verificări complete, motivaţi de şpagă.

Sarmizia Fetcu, purtător de cuvânt DGA: Dosarul de la momentul în care autovehiculele sunt prezentate la instituţiile abilitate pentru inspecţia tehnică periodică şi până la înmatriculare erau intermediate de diferite persoane

Înscrisuri şi date informatice au fost ridicate şi de la Registrul Auto Român, structura centrală, cea care se ocupă de sistemul de programări pentru Inspecţia Tehnică Periodică. Ofiţerii DGA compară astfel dacă verificarea maşinilor a fost făcută la data programată sau înainte contra unor sume de bani oferite drept mită.

Pentru fiecare maşină, sumele erau cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro, spun surse din anchetă. Reprezentanţii RAR nu au vrut să comenteze informaţiile până la finalizarea anchetei, au transmis însă că nu tolerează acte de corupţie în interiorul instituţiei.