Zeci de poliţişti din Giurgiu au participat la o operaţiune de ecologizare pe malul Dunării. Au adunat tone de gunoaie, însă, ei atenţionează că, pe viitor, cei care nu menţin curăţenia riscă amenzi drastice, de până la 10.000 de lei.

La operaţiunea de ecologizare au participat 60 de poliţişti din toate serviciile - ordine publică, rutier, arme, cabinet, economic - care au răspuns apelului lansat de inspectorul-şef Cătălin Ţone.

Articolul continua dupa recomandari

Agenţii şi ofiţerii din Giurgiu au curăţat malul Dunării în zona Canal Cama. Poliţiştii au strâns gunoaie cât să umple trei maşini de salubrizare. Aproximativ 10 tone de deşeuri, lăsate în urmă de turişti şi localnici, au fost adunate şi puse în saci: cauciucuri uzate, burlane, butoaie de metal, materiale de construcţii şi mii de peturi.

Poliţişti din Giurgiu strângând gunoiul de pe malul DunăriiVezi 3 imagini în Galerie

„Prin această acţiune, Poliţia Giurgiu doreşte să dea un exemplu de implicare civică şi conştientizare a importanţei fluviului Dunărea pentru comunitate", a declarat agentul de poliţie Ema Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu. 

Poliţiştii din Giurgiu care au curăţat malul DunăriiVezi 3 imagini în Galerie

Aceiaşi poliţişti, alături de cei locali, vor patrula zona de azi înainte, iar cei care sunt prinşi că aruncă din nou gunoaie pe malul Dunării vor fi amendaţi cu sume între 1.000 şi 10.000 de lei. Sancţiunile îi vizează, de asemenea, şi pe cei care aruncă gunoiul pe spaţiile verzi sau pe stradă.