Poliţiştii din Buzău au organizat o acţiune fulger pentru a verifica modul în care agenţii de pază ai mai multor instituţii îşi desfăşoară activitatea. La 50 de obiective verificate, 12 paznici au fost prinşi beţi, dormind ca pruncii, sau nicăieri prin preajma obiectivului.

Agenţii de poliţie s-au fotografiat cu unele personaje, probabil pentru a avea dovezi în cazul în care persoanele respective ar nega situaţia.

Articolul continua dupa recomandari

Agenţi de pază prinşi beţi, dormind sau plecaţi din post

Efective din cadrul Biroului de Ordine Publică de la Poliţia Municipiului Buzău au organizat noaptea o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului, potrivit informatiabuzaului.ro.

Astfel, între orele 23.00 – 03.00, au fost efectuate controale la peste 50 de obiective asigurate cu pază, respectiv unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare şi societăţi comerciale.

Împotriva a 12 dintre agenţii de pază verificaţi de poliţişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru abateri prevăzute de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi H.G. 301/2012 pentru abrobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003.

Unii dintre cei sancţionaţi de poliţişti au fost găsiţi dormind în timpul desfăşurării serviciului, alţii au fost depistaţi băuţi, iar o parte dintre cei sancţionaţi de poliţişti nu îşi desfăşurau serviciul echipaţi corespunzător.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 2.400 de lei.