În cei 20 de ani de activitate în structurile Jandarmeriei, Eugen Stan a primit o singură dată mustrare scrisă din partea superiorilor săi. Pentru neglijenţă. Însă, surse vorbesc despre faptul că agentul ar fi furat o mochetă chiar din sediul Parchetului Instanţei Supreme.

Vizita a durat trei ore. Soţia lui Eugen Stan a părăsit nervoasă sediul Arestul Poliţiei Capitalei. 

Articolul continua dupa recomandari

Între timp, apar noi detalii despre cum poliţistul pedofil ar fi fost protejat mai bine de 10 ani. Nu s-a deschis o anchetă nici în 2007, când ar fi furat o mochetă din sediul Parchetului General, instituţie pe care trebuia să o păzească. Cum nimeni nu a depus plângere, Eugen Stan ar fi primit doar o mustrare scrisă. 

A fost sancţionat disciplinar la data de 25 septembrie 2007  pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege". 

Chiar şi atunci a primit calificativul "bine".

Eugen Stan a lucrat 20 de ani în Jandarmerie, din decembrie 1990 până în 2010. 
A fost avansat în grad, iar totul a culminat cu transferul în Poliţie. 

În august 2010, a ajuns la Brigada Rutieră, unde, conform investigaţiilor de până acum, a beneficiat de un tratament privilegiat. În raportul întocmit de Poliţia Română se arată că era mereu la dispoziţia şefului său, Rene Emanuel Vornicu.

Deşi ar fi trebuit să iasă în stradă, dar era folosit ca şofer. 

Potrivit unor surse, Eugen Stan ar avea un frate geamăn care a lucrat, la rândul lui, în Ministerul de Interne. Ar fi fost dat afară din cauza unor abateri grave, iar acum ar lucra într-o structură a Poliţiei Locale.