Un poliţist din Vaslui a intrat în istorie după ce o instanţă de judecată l-a obligat să achite daune morale unui hoţ pe care l-a prins în flagrant, pe motiv că i-ar fi stricat imaginea în oraş.

Alexandru Mălăncuş, agent în cadrul Serviciului Rutier Vaslui, a fost obligat de Tribunalul Vaslui să îi achite lui Iulian Morariu daune morale, în solidar cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, în valoare de 1000 de lei.

Articolul continua dupa recomandari

În cererea sa, hoţul prins în flagrant îi ceruse agentului suma de 100.000 de euro, după ce i-ar fi stricat imaginea.

"Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1000 de lei. Cu drept de a formula apel în termen de 30 de zile de la comunicare", se arată în decizia Tribunalului Vaslui, publicată pe portal.just.ro.

Totuşi, decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă.

Alexandru Mălăncuş este primul poliţist din Vaslui obligat să achite daune unui hoţVezi 2 imagini în Galerie

Hoţul s-a declarat umilit, după ce a fost legat cu cureaua de la pantaloni

Poliţistul Alexandru Mălăncuş se afla în timpul liber atunci când l-a prins în flagrant pe hoţ.

Alertat de ţipetele unei vânzătoare de la un magazin, care îl indica pe Morariu drept cel care a furat din magazin, agentul a fugit după suspect şi l-a imobilizat.

Ulterior, poliţistul şi-a scos cureaua de la pantaloni şi a legat mâinile hoţului. Apoi, poliţistul l-a dus pe jos pe suspectul legat cu cureaua până la sediul unităţii de Poliţie.

După ce a fost audiat la Poliţie, suspectul a fost fotografiat alături de poliţistul Alexandru Mălăncuş, iar imaginile cu acesta au fost, ulterior, publicate într-un ziar local.

Gestul a fost considerat de suspect ca fiind un abuz, invocând că a fost prezentat ca un trofeu.

Astfel, hoţul prins în flagrant l-a dat în judecată pe poliţist i-a cerut daune de 100.000 de euro.