Un polițist local din Bârlad a fost atacat cu praștia și bătut de un recidivist, după ce a încercat să oprească un furt, în creierii nopții. Deși sângera, având o rană la cap, agentul a reușit să-și alerteze colegii prin 112, iar agresorul a fost prins. 

Potrivit VremeaNouă.ro, polițistul local în vârstă de 43 de ani, aflat în timpul liber, a auzit zgomot de sticlă spartă în noaptea de 29 spre 30 aprilie, moment în care a ieșit pentru a verifica ce se întâmplă. 

Articolul continua dupa recomandari

La scurt timp a dat peste doi indivizi, unul care stătea de pază și iar unul care îndepărta sticla din geamul spart, cu scopul de a intra în magazinul amplasat în curtea unui cetățean.

Agentul de poliție locală a transmis prin stație evenimentul operatorului de la SNAUU 112 și dispeceratului Poliției Locale Bârlad, continuând să supravegheze suspectul care încerca să intre în magazin. 

În cele din urmă, acesta a fugit în curtea unei școli, fiind urmărit de polițistul local, care l-a somat să se oprească. Pentru a-și asigura scăparea, individul în cauză a folosit o praștie cu care a proiectat corpuri dure către polițist. Unul dintre proiectile l-a nimerit pe agentul de poliție locală, fiindu-i produsă o leziune în zona capului (a fost lovit cu o bilă de rulment în frunte - n.r.) . Profitând de acest moment, suspectul a aplicat o lovitură cu piciorul polițistului, care sângera abundent. Cu toate acestea polițistul local a încercat să imobilizeze agresorul, care a fugit când a observat echipajul de intervenție al Poliției Locale Bârlad. A fost prins în scurt timp și predat organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor”, a  precizat col.(r) Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale Bârlad.

Lovit cu bile de rulment, trase cu praștia

Echipajul medical sosit la fața locului i-a acordat primele îngrijiri polițistului local și l-a transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Potrivit sursei citate, agentul a fost lovit cu o bilă de rulment în frunte. Acesta este stabilizat și beneficiază de tratament medical, având nevoie de mai multe zile de îngrijire medicală.

Atacatorul, Scarlet Lucian Raul, în vârstă de 33 de ani, a fost dus la sediul Poliției Bârlad, fiind  cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. Bărbatul este recidivist.