Poliția Română a postat, astăzi, un mesaj pe Facebook, în memoria lui Sorin Vezeteu, polițistul din Suceava care a fost ucis cu zeci de lovituri de cuțit pe peronul gării Burdujeni.

Tragedia s-a produs în iulie 2017, atunci când polițistul Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare, căsătorit și tată a doi copii, a intra în vizorul unui sălbatic însetat de sânge.

Articolul continua dupa recomandari

"Ne plecăm capul în amintirea colegul nostru, subinspectorul de poliție post-mortem Sorin Vezeteu, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, care a plătit prețul suprem pe altarul profesiei de polițist, în iulie 2017.

Sorin va rămâne veșnic viu în amintirea noastră și aducem pe această cale un pios omagiu familiei greu încercate.

Eroii nu mor niciodată, Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a fost mesajul postat de reprezentanții Poliției Române.

Ucis cu sânge rece de un sălbatic înarmat

Închis în Spania pentru diferite infracțiuni comise, Ioan Beșa, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, a început să îi urască pe polițiști.

Ura pe care o purta în minte și suflet s-a răsfrânt asupra unui polițist român, un tânăr care avea toată viața înainte și care nu îi greșise cu nimic criminalului.

În timp ce patrula singur pe peronul gării Burdujeni din Suceava, polițistul Sorin Vezeteu a fost atacat mișelește de Ioan Beșa și înjunghiat în gât fără să se poată apăra.

După ce l-a pus la pământ pe polițist, sălbaticul criminal l-a lovit fără milă de aproximativ 40 de ori cu cuțitul, în torace și abdomen.

Din cauza hemoragiei puternice, Sorin Vezeteu s-a stins din viață chiar pe peronul gării din Suceava.

Criminalul a fost imobilizat de polițiștii chemați în ajutor de oamenii care se aflau pe peronul gării.

Reținut și apoi arestat preventiv, Ioan Beșa a fost găsit mort în închisoare pe 26 septembrie 2017.