Un polițist de frontieră a fost bătut de un contrabandist la Lenauheim, în Timiș, într-un incident violent produs joi seară. Contrabandistul a avariat și mașina polițistului.

Conform anchetatorilor, agresorul e un individ acuzat de trafic de țigări.

Articolul continua dupa recomandari

Ce s-a întâmplat

Polițiștii de frontieră au organizat joi seară un filtru și au încercat să-l oprească pe contrabandist, care era singur într-o mașină.

Șoferul a refuzat să oprească. A început astfel o urmărire, în care individul a izbit și avariat mașina Poliției de Frontieră. Când a fost ajuns din urmă și oprit, el a luat la bătaie un polițist.

”Pe timpul urmăririi, șoferul a încercat să scape de polițiștii de frontieră efectuând manevre periculoase, prin care​ a acroșat​ autospeciala din dotarea instituției, acesta fiind avariată.​ Polițiștii de frontieră au reușit oprirea autoturismului pe raza localității Grabanț, șoferul încercând să abandoneze mașina. Când s-a acționat pentru reținerea acestuia a devenit violent,​ lovind pe unul dintre polițiștii de frontieră”, se afirmă într-un comunicat al polițiștilor.

Acuzat de contrabandă și ultraj

După o încăierare violentă, agresorul a fost în cele din urmă imobilizat, cu ajutorul colegilor polițistului bătut. În mașina individului au fost găsite numeroase cartușe de țigări.

Șoferul este acum în custodia poliției. El este cercetat pentru infracțiunile de contrabandă si ultraj.

- Acest articol a fost realizat cu informațiile și imaginile transmise de corespondentul Observator în Timiș, Iulia Dumitrașcu.