Bogdan Bănică, vicepreşedintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, a anunțat că schimbă trusa criminalistică pentru o găleată cu mop.

Polițistul este supărat că un infirmier debutant câştigă mai mulţi bani decât un poliţist cu zece ani vechime.

Articolul continua dupa recomandari

"Mi-am cumpărat o găleată cu mop și cred că pun trusa criminalistică în cui, după 20 de ani. Știe cineva când se fac încadrări pentru personal necalificat la vreun spital? Că tare mă bate-un gând...”, a scris Bogdan Bănică pe contul său de Facebook.

El publică și doi fluturaşi de salariu, cel al unui infirmier debutant şi cel al unui poliţist care are o vechime de zece ani.

Vezi 4 imagini în Galerie

Veniturile pe care le încasează agentul de poliţie se ridică la 3.113 lei, mai mici în comparație cu ale infirmierului, care câștigă 3.595 de lei.

"Am rămas categoria bugetară cea mai batjocorită de actualii guvernanţi. Nu se întreabă nimeni de ce, dragă-doamne, informaţiile privind salarizarea personalului MAI este clasificată la secret? Sperând că, în acest fel, îşi pot continua bătaia de joc, ajungând să ne umilească, la propriu. Nemulţumirile noastre, iată, sunt cât se poate de reale, iar ultima şi unica soluţie rămâne protestul masiv al personalului Familiei Ocupaţionale Apărare şi Ordine Publică”, a scris polițistul pe Facebook.