Miercuri, 20 iunie, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Cristian Boureanu la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj.

În plus, Cristian Boureanu este obligat să plătească şi 7.000 euro daune morale catre Ovidiu Andrei, poliţistul pe care l-a lovit cu genunchiul. În plus, fostul deputat este obligat să plătească şi 240.000 de lei către spital.

Articolul continua dupa recomandari

Ovidiu Andrei, poliţistul lovit Cristian Boureanu, a declarat că decizia instanţei de a-l condamna pe fostul parlamentar la închisoare cu suspendare aduce un sentiment de îngrijorare în rândul agenţilor, deoarece se transmite mesajul că oricine are în buzunar 7.000 de euro poate comite ultraj.

„Îmi creează un sentiment de frustrare faptul că integritatea fizică şi prestigiul profesional al poliţistului valorează 30.000 de lei. În realitate, nu este vorba despre bani, este vorba despre mesajul pe care autoritatea judecătorească, ce-i drept, poate în primul caz mediatizat cu adevărat, îl transmite societăţii civile.

Nu este doar îngrijorarea mea, este un sentiment de nelinişte generală, de îngrijorare în rândul colegilor mei care zilnic se expun riscului de a fi agresaţi, situaţiile conflictuale fiind nelipsite în cadrul unei zile de muncă”, a declarat, pentru Mediafax, Ovidiu Andrei.

Imaginile scandalului în care a fost implicat Boureanu!

Agentul spune că a sperat ca magistratul care a pronunţat decizia să aibă în vedere faptul că pedeapsa dispusă pentru Cristian Boureanu ar fi trebuit să fie una care să-i protejeze pe poliţişti de astfel de pericole.

„Mă aşteptam ca în ochii celor care împart dreptatea, prejudiciul moral suferit de mine să aibă o reparaţie echitabilă, care să ne ocrotească deopotrivă pe mine şi pe colegii mei de expunerea la astfel de incidente. Mesajul transmis e cu totul şi cu totul altul. Oricine are 7.000 de euro în buzunar poate bate un poliţist pe stradă şi îşi ia o pedeapsă cu suspendare. De fapt, acesta este of-ul breslei. Eu am avut doar neşansa să fiu vocea”, a mai spus Ovidiu Andrei.

Fostul parlamentar Cristian Boureanu a declarat, imediat după aflarea deciziei, că respectă decizia judecătorului, precizând însă că nu l-a atins pe agent.