Un poliţist de 22 de ani lovit de o şoferiţă cu Mercedes, în plin, e rănit grav şi ar putea să îşi piardă postul. Tânărul agent conducea maşina de serviciu când s-a trezit izbit de un autoturism scăpat de sub control de o tânără de 23 de ani care depăşea periculos, fără să se asigure.

Un tânăr agent de poliție, în vârstă de 22 de ani, se află într-o situație foarte delicată, după ce a fost rănit grav într-un accident rutier care a avut loc la finele anului trecut. Ocupanții Mercedesului care a intrat în Loganul Poliției orașului Vicovu de Sus nu au pățit nimic, scrie Monitorul de Suceava.

Articolul continua dupa recomandari

În noaptea de 26 spre 27 decembrie, în  jurul orei 23.00, când polițiștii de la Vicovu de Sus era angrenați în acțiunea de prindere a unui șofer care accidentase mortal o femeie și fugise, a mai avut loc un accident grav.

O tânără în vârstă de 23 de ani,  din comuna Vicovu de Jos, în timp ce conducea un  autoturism Mercedes E Class pe direcţia dinspre Vicovu de Jos spre Straja, a pătruns cu maşina pe contrasens, într-o depăşire în care nu s-a asigurat. A acroşat mai întâi un VW Passat, condus de o femeie în vârstă de 36 de ani, din Vicovu de Sus, după care Mercedesul a intrat violent în maşina de poliţie condusă de Iustin Burlă, în vârstă de 22 de ani, din Putna, agent în cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus.

Acesta aproape că oprise înainte de impact, iar Loganul condus de el a fost proiectat în afara carosabilului. Impactul a fost foarte violent, iar Dacia Logan grav avariată. Practic, mașina de poliție a fost pe jumătate distrusă. Volanul a intrat cu totul în bord, iar airbagurile au explodat.

Polițistul a rămas încarcerat în mașină, fiind extras de pompierii militari.

"Din păcate, aceste mașini prezintă lipsă totală de siguranță. În cazul colegului de la Vicov, mașina e distrusă în proporție de 50%. Apoi, acestea nu sunt mașini pentru munca de poliție de acest gen, din trafic, care presupune rapiditate și fiabilitate. Îmi pare rău să o spun, dar nu se investește nimic în siguranța polițistului.", a explicat Marius Ciotău, care este și șeful Secției Rurale de Poliție Gălănești, care are în dotare astfel de Dacii Logan.

Iustin Burlă a suferit două fracturi la piciorul stâng, având rotula spartă și necesitând refacerea totală a acesteia, o operație delicată la care a fost supus la Spitalul "Sf. Spiridon" Iași. De asemenea, acesta este imobilizat având bazinul fisurat. El are de stat 45 de zile în ghips, începând cu data de 4 ianuarie. Nimeni nu îi poate garanta acum că își va reveni complet după cele 45 de zile, leziunile pe care le are fiind de genul celor care se vindecă foarte greu.

E posibil ca niciodată Iustin să mai poată profesa ca agent de poliţie, după accidentul de după Crăciun.